Radonjić pomoćnici zabranio sastanak sa Bojanićem

Bojanić je juče u parlamentu rekao da je tražio neformalni sastanak sa Rajkovićevom da bi se informisao kako Agencija može zaštiti Patriciju Pobrić, koja ga je ranije obavjestila da je Direkcija Željeznice plaćala skupove Socijaldemokrata u hotelu Ramada
110 pregleda 7 komentar(a)
Sreten Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Sreten Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.07.2016. 19:20h

Direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić nije dozvolio pomoćnici direktora Agencije Svetlani Rajković da se sastane sa nezavisnim poslanikom Mladenom Bojanićem.

Bojanić je juče u parlamentu rekao da je tražio neformalni sastanak sa Rajkovićevom da bi se informisao kako Agencija može zaštiti Patriciju Pobrić, koja ga je ranije obavjestila da je Direkcija Željeznice plaćala skupove Socijaldemokrata u hotelu Ramada.

“Pozvao sam Svetlanu Rajković, neformalno, da je pitam kako mogu da zaštitite zviždača, dogovorili smo sastanak, nije došla. Rekla je da ste Vi rekli da ne može da ide na sastanak,” rekao je Bojanić Radonjiću. Radonjić je prethodno kazao da je Bojanić pokušao da nedozvoljeno utiče na rad Agencije.

Premijer Milo Đukanović juče je izjavio kako je objavljivanje informacije da je skup SD-a platila Željeznica urađeno sa namjerom da se proizvede novi politički i medijski skandal.

On je rekao da nije profesionalno iznositi podatke u javnost za koje nijeste ovlašćeni. Dodao je da ostaje pri stavu da razumije poslodavaca koji Pobrić nije produžio radni ugovor, jer se, kako je rekao, podrazumijeva profesionalni kodeks u svakom poslu. Na pitanje da li smatra da je to profesionalno ako je u pitanju državni novac, premijer je kazao da postoji obaveza da se obavijeste institucije, a ne mediji. Pobrić je uputila poslanika gdje da traži dokumenta, a Bojanić je zatim o tome šta je pronašao izvjestio medije.

Funkcioner SD-a Emil Durumbašić, za kojeg Pobrić tvrdi da je tražio da se mijenja dokumentacija kako bi se sakrile zloupotrebe, juče je saopštio da je to neistina. On je ipak prije dva dana saslušan u Specijalnom policijskom odjeljenju u oviru istrage Specijalnog tužilaštva o aferi “Ramada”, a istim povodom izjave dale još dvije osobe. Vlada u četvrtak nije prihvatila predlog potpredsjednika Milorada Vujovića da o aferi zatraži informaciju od Ministarstva saobraćaja.

Bonus video: