Popović: Đukanović će nakon izbora biti predmet sudskih procesa

Ona je dodala da je poziv Đukanovića da zviždači i ostali građani prijavljuju zloupotrebu državnih sredstava institucijima, u trenutku kada je on sa ovakvim pogledima na zviždače na čelu najodgovornije institucije u državi, apsurdan
31 komentar(a)
Zdenak Popović, Foto: Demokrate
Zdenak Popović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 02.07.2016. 15:05h

Potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović kazala je da će nakon izbora premijer Crne Gore Milo Đukanović biti predmet sudskih procesa.

"Oktobar je blizu, nakon izbora on i njegovi će biti predmet sudskih procesa u kojima će morati da objasne kako su arčili državnu imovinu, a zviždači i svi ostali borci za javni interes predmet zaštite svih nadležnih, pravih, institucija Crne Gore", kazala je potpredsjednica Demokrata.

Ona je saopštila da je sramotno jučerašnje obraćanje javnosti predsjednika DPS-a Mila Đukanovića povodom slučaja „Ramada“.

"Od nekoga ko je političkom korupcijom uspio da ostane na čelu Vlade i ne očekujemo da razumije šta znači vladavina prava, na koju se tako često poziva, ali posljednji istupi, u svojoj drskosti, prevazilaze sve dosadašnje. Prvi čovjek izvršne vlasti u Crnoj Gori je juče javno rekao da ne bi promjenio mišljenje o gđi. Pobrić sve i da se dokaže da je SD zloupotrijebio državna sredstva. Umjesto da, kao osoba koja je zadužena da se brine o državnoj imovini, energično reaguje kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog slučaja, predsjednik DPS-a, poput njegovog dojučerašnjeg potpredsjednika, više brine o privatnim interesima i radnim obavezama lica zaposlenih u privatnim firmama. Kad znamo da je Đukanović šef i patron majstoru političke korupcije i dojučerašnji najbliži saradnik šefa organizovane kriminalne grupe iz Budve, onda su nam ovakve izjave jasnije. Dakle, Đukanović poručuje da ne treba sankcionisati onog ko je krao, već onoga ko je otkrio krađu. Gdje bi još osim u Crnoj Gori ovakav čovjek mogao biti premijer", saopštila je Popović

Ona je dodala da je poziv Đukanovića da zviždači i ostali građani prijavljuju zloupotrebu državnih sredstava institucijima, u trenutku kada je on sa ovakvim pogledima na zviždače na čelu najodgovornije institucije u državi, apsurdan.

"Đukanović i njegova klika su dokazali da institucije funkcionišu onda kada je potrebno njegovom bratu isplatiti deset i po miliona eura ili kada valja kupiti odbornika i poslanika. Jednom riječju, institucije rade samo onda kada je to interes porodice Đukanović i njihovih klijenata. Za savjesne građane, poput gđe Pobrić i ostalih zviždača u Crnoj Gori, institucije su nijeme. Umjesto pravne zaštite, odgovorni građani i građanke trpe šikaniranje, bivaju otpuštani sa posla, a kerberi ovog sramnog režima neke dovedu do toga da kupe kartu u jednom pravcu iz Crne Gore", kazala je Popović.

Ona je dodala da im je jasna nervoza Đukanovića.

"Izgradnja boljeg društva i početak njegovog političkog kraja je počeo. Hrabri građani i građanke više ne prezaju od prijavljivanja zloupotreba. Režim više ne može da zastraši iskrene i čiste opozicione snage, uprkos svakodnevnim pokušajima. Nasuprot Đukanovića nalazi se plejada onih koje ne može kupiti i to je razlog njegove sve veće nervoze i sve nebuloznijih izjava", zaključile je Popović.

Bonus video: