Milić i Jonica idu na Damjanovića i ekipu

Srđan Milić poručio u Bijelom Polju da ne namjerava da podnese ostavku jer je legalno izabran na partijskom kongresu
30 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Vijesti
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 01.07.2016. 05:56h

Glavni odbor SNP-a ponovo će danas otvoriti pitanje stranačkih razmirica jer je dio funkcionera i pristalica nezadovoljan nejasnom strategijom partijskog vrha, dok lider Srđan Milić to pokušava da prikaže kao rušenje rejtinga SNP-a pred parlamentarne izbore.

Na dnevnom redu GO SNP-a je “trenutna situacija u partiji u susret parlamentarnim izborima planiranim za oktobar”. Milićeva struja je pokušala da za današnju sjednicu obezbijedi podršku većine izvršnih odbora, što im, prema informacijama “Vijesti” nije pošlo za rukom. Sjednica je u 17 sati u centrali SNP-a u Podgorici.

Prije dva dana je u Bijelom Polju održan sastanak lokalnog IO, na kome je Milić poručio da ne namjerava da podnese ostavku jer je legalno izabran na partijskom kongresu.

Šef poslaničkog kluba SNP-a u Skupštini Aleksandar Damjanović zapitao je Milića da li je dobio inicijativu kojom se traži njegova ostavka.

Kako su prenijeli izvori “Vijesti” koji su prisustvovali sastanku, Damjanović je posredno šefu partije poručio da za njega ne bi bilo dobro da se pitanje ostavke otvori na sjednici GO.

Prema informacijama “Vijesti” iz oba tabora SNP-a, Milić i Jonica pokušavaju da obezbijede podršku GO stranačkom vrhu, dok Damjanovićeve pristalice računaju da bi ga većinsko nepovjerenje GO natjeralo da se sam povuče.

Damjanović je ranije u emisiji “Načisto” kazao da je toj partiji potreban radikalan zaokret prije oktobarskih izbora. On je indirektno potvrdio da je nedavno održan sastanak na kojem je dio zabrinutog članstva tražio ostavku Milića i rekao da su bili svi članovi poslaničkog kluba osim Jonice, te članovi najjačih opštinskih odbora.

Miliću se zamjera što je partija izgubila jasan kurs, između ostalog i jer je odustala od saveza sa građanskom opozicijom sa kojom je pregovarala mjesecima. Takođe i bliskost sa vladajućom elitom, koja se najviše spočitava Jonici, članici Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Ona je Televiziji Vijesti prije dva dana rekla da je tema GO priprema za izbore i da "ne postoji, nijedan iskreni SNP-ovac, koji bi seovih dana bavio nekim unutarpartijskim aktivnostima".

Na kongresu prije skoro dvije godine, Milićevi protivkandidati za predsjednika partije bili su Damjanović i Aleksa Bečić koji je napustio stranku. Prije toga to su učinili Predrag Bulatović i Milan Knezević. Njihove zamjerke šefu partije bile su uglavnom slične.

Miliću je u Bijelom Polju rečeno da oni koji se ne slažu sa njegovom politikom ne namjeravaju da napuste partiju. Oni će se, tvrde, truditi da joj vrate snagu koju su joj Milić i Jonica oduzeli pogrešnom poliikom.

Bonus video: