Imovinski karton premijera: Đukanović volontira u savjetima, imovina miruje

Imovinsko stanje supruge je izmijenjeno prošle godine, kada je prijavljeno da je naslijedila zgradu od 121 kvadrata, pomoćnu zgradu od 12, dvorišta od 500 i livade od 157 kvadrata u Podgorici
224 pregleda 33 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.06.2016. 05:38h

Imovina premijera Mila Đukanovića nije se bitno promjenila u prethodnih godinu dana, pokazuje njegov imovinski karton.

On je u Vladi primio nepunih 19.000 eura, a na osnovu imovinskog kartona objavljenog na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, plata mu je porasla za 30 eura i iznosi 1.170. Đukanović je šef više vladinih savjeta i kolegijuma, ali jedino je plaćen u Kolegijumu za pregovore o pristupanju EU gdje mjesečno dobija 410 eura, 10 više nego godinu ranije.

Supruga Lidija Đukanović, u Prvoj banci njegovog brata Aca Đukanovića zarađuje oko 970 eura mjesečno, 25 eura više nego godinu ranije. Premijer posjeduje od 187 kvadrata u Podgorici, u nikšićkom prigradskom naselju Kočani livade, dva pašnjaka i dva objekta označena kao ruševine. I dalje je vlasnik četvrtine “Univerzitatsa” u čijem je vlasništvu Univerzitet Donja Gorica, polovine “Kapital investa”, a jedini je vlasnik “Global Montenegra”. U svim firmama je prenio pravo upravljanja na nepovezana lica.

Imovinsko stanje supruge je izmijenjeno prošle godine, kada je prijavljeno da je naslijedila zgradu od 121 kvadrata, pomoćnu zgradu od 12, dvorišta od 500 i livade od 157 kvadrata u Podgorici.

Bonus video: