Dajković: Umjesto spomenika, vratite nam fabrike iz Titovog vremena

"Imajući u vidu su predstavnici Prave Crne Gore radno vrijeme uglavnom provode na terenu u razgovoru sa građanima, nije teško čak i golim okom vidjeti sa koliko problema se suočava Glavni grad"
779 pregleda 9 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Prava Crna Gora
Vladislav Dajković, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 20.12.2018. 13:05h

Generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislava Dajković zatražio je od aktuelne vlasti u Glavnom gradu da umjesto spomenika Josipu Brozu Titu, vrate fabrike iz doba Tita.

Dajković navodi da u momentu dok nezaposlenost "dostiže nove rekorde i dok jedna cijela Crna Gora živi van naših granica zbog egzistencijalnih razloga, aktuelna gradska vlast nastavlja da skreće pažnju sa životnih tema".

"Gradonačelnik Vuković je za razliku od svojih prethodnika koji su vizionarski gledali u budućnost dok su krali novac građana, odlučio da ode korak unazad i da nas sa budžetskih tema iz 2018. godine šalta čas u 1918., a čas u 1945. godinu. Imajući u vidu su predstavnici Prave Crne Gore radno vrijeme uglavnom provode na terenu u razgovoru sa građanima, nije teško čak i golim okom vidjeti sa koliko problema se suočava Glavni grad, od onih najosnovnijih, poput stotina porodica koje nemaju vode, preko građana koji ne mogu da spavaju od neprijatnih mirisa iz kolektora, pa do onih koji u ‘"ekološkoj’" Crnoj Gori obolijevaju kancerogenih materija nastalim iz spaljivanja smeća", naveo je Dajković.

Dodaje da svi aktuelni gradski problem ne mogu stati "ni u jednu cijelu knjigu, a kamoli u saopštenje".

"Ipak, to nije spriječilo gradonačelnika Vukovića da juče, uz pomoć državnog vrha i poglavara Crnogorske crkve Miraša Dedeića, otvori spomenik Josipu Brozu Titu. Dakle, imali smo priliku da vidimo svojevrsno prećutno pokajanje aktuelne vlasti: oni koji su početkom devedesetih rušili Titove saborce i proganjali komunističko rukovodstvo, juče su slavodobitno otkrili spomenik čovjeku čije su i ime protjerali iz naziva glavnog grada. Ni najmanje želeći da držimo omaž nekadašnjem doživotnom predsjedniku SFRJ o kome istorija već mnogo kazuje, Prava Crna Gora poručuje aktuelnoj vlasti: umjesto spomenika, vratite nam fabrike iz Titovog vremena", zaključio je Dajković

Bonus video: