Pitaju za Monte Karlo, stanove i Rječnik

Abazović pita zašto vlada krije dokumenta o podjeli stanova
83 pregleda 21 komentar(a)
Ranko krivokapić, Foto: Zoran Đurić
Ranko krivokapić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.06.2016. 06:42h

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić pitaće premijera Mila Đukanovića na osnovu čega je uporedio Crnu Goru sa Monte Karlom.

"Prilikom posjete Herceg Novom izjavili ste da Crna Gora može da stane rame uz rame sa Monte Karlom ili San Tropeom. Molim vas da mi odgovorite na kojim činjenicama temeljite takvu ocjenu i time pomognete i građanima da uvide da žive tako dobro”, navodi se u pitanju koje će Krivokapić postaviti tokom premijerskog sata u ponedjeljak.

Nakon dužeg bojkota premijerskog sata, pitanje premijeru postaviće i Demokratski front. Andrija Mandić će Đukanovića pitati kako će se Vlada ponašati nakon izlaska Velike Britanije iz EU. Poslanik SNP-a Radosav Nišavić pitaće premijera Koliko se sredstava za zdravstvo izdvaja danas u odnosu na BDP Crne Gore. “Gdje je danas crnogorsko zdravstvo u odnosu na zemlje regiona i evropske zemlje, da li su nakon 10 godina zadovoljniji pacijenti uslugama zdravstvene zaštite, a isto tako i pružaoci zdravstvenih usluga”, navodi se u pitanju poslanika SNP-a.

Poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić pitaće šta će Vlada u okviru svojih ingerencija uraditi u cilju zaustavljanja distribucije izdanja Rječnika crnogorskog narodnog i književnog jezika. Poslanica Pozitivne Azra Jasavić pitaće premijera o angažovanju Vlade na poboljšanju statusa crnogorske dijaspore u zemljama u kojima rade i žive naši građani.

Ljerka Dragičević iz kluba manjinskih partija želi da zna šta je postignuto i koliki je napredak Crne Gore u oblasti ribarstva i okviru pregovaračkog procesa sa EU, kao i kada se može očekivati otvaranje pregovora u Poglavlju 13. Nezavisni poslanik Dritan Abazović pitaće Đukanovića zašto Vlada skriva od javnosti brojna dokumenta koja bi morala biti javna, a koja se, kako navodi, pretežno tiču raspodjele stanova funkcionerima privatizacionih ugovora i rasprodaje državnih resursa i državne imovine.

Nezvisni poslanik Mladen Bojanić pitaće zbog čega izostaje reakcija Vlade na zloupotrebu državnih resursa u partijske svrhe za plaćanje skupova Socijaldemokrata u hotelu Ramada. Bojanić je Đukanoviću dostavio i dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem.

Bonus video: