Liberalna partija: Konačni sud daće građani

„Neshvatljivo je da parlamentarnu partiju, članicu vladajuće koalicije neko godinama ignoriše u javnim objavama i ne informiše javnost o njenom rejtingu“
7 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 25.06.2016. 12:50h

Konačni sud o politici Liberalne parije (LP) neće davati naučna agencijska istraživanja nego građani Crne Gore na izborima, poručeno je iz te stranke.

Iz LP su kazali da crnogorski građani imaju pravo na istinite i tačne informacije o njihovim političkim predstavnicima a, kako su ocijenili, pojedine istraživačke agencije ne doprinose tome na fer i korektan način.

„LP će, kao članica Liberalne internacionalne, ALDE saveza i vladajuće koalicije nastaviti da promoviše ideje slobodnog društva i ekonomskog napretka, a konačni sud naše politike neće davati naučna agencijska istraživanja nego građani Crne Gore na izborima“, poručili su iz te stranke.

Kako su istakli, nevjerovatno je da Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) iz svojih istraživanja izostavlja LP i njenog lider, Andriju Popovića.

„Neshvatljivo je da parlamentarnu partiju, članicu vladajuće koalicije neko godinama ignoriše u javnim objavama i ne informiše javnost o njenom rejtingu“, ocijenili su iz LP.

Prema njihovim riječima, konstantno ignorisanje rejtinga Popovića „vrijeđa razum“.

Iz LP su kazali da lider jedne parlamentarne partije, koji je uz to i jedan od najtrofejnijih sportista Crne Gore, što je najveća počast jedne države, mora biti jasno afirmisan u istraživanju koje se prezentuje građanima.

„Ne želimo da vjerujemo da se ovakve stvari godinama namjerno ponavljaju, uprkos našim stalnim apelima, ali vjerovatno da postoji objašnjenje za stalne pokušaje marginalizacije crnogorskih liberala i liberalne politike u Crnoj Gori koja nije beznačajna“, poručili su iz LP.

Oni bi, kako su dodali, voljeli da javnost bude upoznata i sa istraživanjima koja su nedavno urađena za potrebe najjače opozicione grupacije koja jasnije prikazuju poziciju LP na političkoj sceni.

Bonus video: