Đeljošaj: Kažnjavanje Albanaca je poraz države i Vlade

Albanski državljani platili su 230 eura kaznu, jer su prije tri dana automobil izlijepili albanskom zastavom i navodno provocirali turiste i građane Budve
67 pregleda 56 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.06.2016. 18:36h

Reagovanje policije i procesuiranje zbog toga što je na autu bila albanska zastava je poraz za državu, vladu, predsjednika, i sve institucije, kazao je poslanik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Albanski državljani platili su 230 eura kaznu, jer su prije tri dana automobil izlijepili albanskom zastavom i navodno provocirali turiste i građane Budve.

“Dio kojim se novčano kažnjava neko jer je na autu imao albansku zastavu je skandal bez presedana. Rječnik (CANU) i ovaj slučaj su duboko povezani, i ovo pokazuje istinsku sliku stanja Albanaca u Crnoj Gori. Zato mi, albanski političari, rješavanje ovih problema tražićemo na međunarodnim adresama, i to konkretno u NATO državama, i obavijestiti ih o “demokratskom iskoraku” države koja će da sjedi za stolom sa najrazvijenim i najdemokratskijim državama danas u svijetu”, naveo je Đeljošaj.

On je rekao da Albancima ne predstavlja provokaciju pojava nijedne zastave, ni srpska, ni crnogorska, ni hrvatska. “Svaki dan, kroz Malesiju imamo svatove sa raznim zastavama, prolazili su slaveći pobjede Đokovića sa srpskim zastavama i nikad niko nije ni pomislio da reaguje”, rekao je on. Đeljošaj je rekao da ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanovićtreba da podnese ostavku ili da bude smijenjen. “Sva zakonska rješenja koje je do sada predložio u vezi sa manjinskim pravima su pala ili ih je povukao prije glasanja, ako ovo nije pokazatelj, ne znamo više koji barometer da koristimo”, rekao je Đeljošaj.

Bonus video: