Poslanici Demokrata će glasati protiv eksploatacije nafte

Demokrate dodaju da je ovo prilika da svi zajedno, bez podjela, pokažemo pravi patriotizam i stavimo se u službu zaštite obale
4 komentar(a)
nafta (Novine), Foto: Arhiva Vijesti
nafta (Novine), Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.06.2016. 17:32h

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da će njeni poslanici glasati protiv Prijedloga odluke o dodjeli koncesija za proizvodnju ugljovodonika u podmorju Crne Gore.

"Ideja moderne crnogorske države zasnovana je prvenstveno na imidžu atraktivne turističke destinacije - netaknutih prirodnih ljepota, nezagađenih rijeka, mora i jezera, čistog vazduha, pitke vode prve klase. Brend prirodnih ljepota od kojih zastaje dah, nacionalni turistički logo "Wild beauty", status jedine Ekološke države na svijetu, kao i aktuelne slike igre delfina u Bokokotorskom zalivu, ne smije biti ugrožen od brzopletih, lično-kalkulantskih političkih odluka", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i:

"U ovom trenutku, dok još trenutna politička garnitura sklona korupciji i rasprodaji državne imovine, vrši vlast u Crnoj Gori, ovakvi i slični projekti ne mogu garantovati transparentnost i ukupno poštovanje zakona u najboljem interesu građana naše države. Iskustvo pustošenja i pohare prirodnih ljepota Crne Gore u proteklih dvadeset pet godina, nam nalažu da anticipiramo i spriječimo novu korupciju i punjenje privatnih džepova lokalnih funkcionera od strane multinacionalnih kompanija."

Demokrate dodaju da je ovo prilika da svi zajedno, bez podjela, pokažemo pravi patriotizam i stavimo se u službu zaštite obale i ukupnih nacionalnih interesa Crne Gore.

Bonus video: