Ašanin: Parača se lažno predstavlja, ali će uskoro morati da parkira džip

"Iskoristili su poziciju predsjednika opštine Nikšić, koji je takođe bivši direktor Direkcije, da pozove bivšeg direktora II, koji se lažno predstavlja i slika pred kamerama. Lažno predstavljanje, bivši direktore je i kažnjivo", kazao je između ostalog Ašanin
116 pregleda 2 komentar(a)
Ivan Ašanin, Foto: Građanski pokret URA
Ivan Ašanin, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 24.06.2016. 16:04h

Završetak radova na asfaltiranju treće trake u mjestu Trubjela kod Nikšića i najava novih radova pokazao je da Savo Parača, bivši direktor Direkcije za saobraćaj, ne može da se pomiri sa tom činjenicom, saopštio je Ivan Ašanin, saopštio je danas direktor direkcije za saobraćaj Crne Gore.

Rekonstrukcija 2,5 kilometra puta u mjestu Trubjela, na magistralnom putu Nikšić–Vilusi završena je juče a vrijednost radova, koji su početi u februaru ove godine, je 880 hiljada eura. Savo Parača za kojeg na sajtu Direkcije za saobraćaj piše da je on direktor te institucije kazao je juče da je "Mehanizacija i programat" veoma kvalitetno odradila posao, a da u narednom periodu nastavljaju sa rekonstrukcijom pomenutog putnog pravca i to na više lokacija.

"Iskoristili su poziciju predsjednika opštine Nikšić, koji je takođe bivši direktor Direkcije, da pozove bivšeg direktora II, koji se lažno predstavlja i slika pred kamerama. Lažno predstavljanje, bivši direktore, je i kažnjivo. Bez upotrebne dozvole otvarate zvanično putni pravac i završene radove proglašavate završenim. Zar ne zloupotrebljavate i potpisani sporazum, Pitanje je ne samo za bivše direktore 1 i 2. Možda misle pojedini da je reklama za partiju koju predstavljaju. Zna narod koliko su pojedinci stotina hiljada eura otpremnina uzeli u nekoliko firmi iz državnog budžeta, pa su ponovo bili direktori u državnoj ustanovi. Ja sam zbog takvih i sličnih već poodavno napustio DPS, istakao je Ašanin

Ašanin je poručio da je Parača po sporazumu samo ovlašćeno lice za kontrolu.

"Nijeste slučajno stavili u sporazumu da je moguće kontrolisati samo dokumenta iz 2016. godine. Ograničili ste mogućnosti ali jednoga dana će sve izaći na vidjelo. Pozivam "bivšeg direktora II" Sava Paraču da poštuje propise i ne zloupotrebljava bivši položaj, kao i da ne koristi sredstva Direkcije za saobraćaj. Vjerovatno zato nije supotpisao moju naredbu oko upotrebe službenih vozila. Teško će mu pasti kada parkira svog ljubimca, džipa Touareg od 1, jula 2016. godine do kada važi potpisani putni nalog koji je sebi potpisao dok je bio direktor, uz konstataciju i opasku da "nemam namjeru u istog sijedati, u ovom mandatu, ali ću ga parkirati sigurno ili neću biti direktor Direkcije za saobraćaj", kazao je Ašanin.

Bonus video: