Bojanić pita Mila zašto ćuti o SD-u

On je u parlamentu rekao i da je predsjednik Skupštine Darko Pajović ukinuo dosadašnju praksu da se zaustavi svaka rasprava u parlamentu koja dolazi od ministarstva koje ne odgovara poslanicima u zakonskom roku, što je u ovom slučaju Ministarstvo saobraćaja
6 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Savo Prelević
Mladen Bojanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2016. 06:28h

Nezvisni poslanik Mladen Bojanić pitaće premijera Mila Đukanovića zbog čega izostaje reakcija Vlade na zloupotrebu državnih resursa u partijske svrhe za plaćanje skupova Socijaldemokrata u hotelu Ramada.

Bojanić je Đukanoviću dostavio i dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem.

Nezavisni poslanik je Tužilaštvu, Agenciji za sprečavanje korupcije i Državnoj revizorskoj instituciji dostavio dokumentaciju kojom potkrepljuje tvrdnje da je Direkcija željeznice, koja je u sklopu ministarstava saobraćaja plaćala skupove SD-a na čijem je čelu ministar saobraćaja Ivan Brajović. Skupovi su održani u podgoričkom hotelu Ramada, a koštali su 565 i 389 eura.

Bojanić je u srijedu u parlamentu kazao da je Direkcija Željeznice Crne Gore prekršila rok i još nije dostavila odgovor zašto su uplatili sredstva za podgorički hotel “Ramada”.

On je u parlamentu rekao i da je predsjednik Skupštine Darko Pajović ukinuo dosadašnju praksu da se zaustavi svaka rasprava u parlamentu koja dolazi od ministarstva koje ne odgovara poslanicima u zakonskom roku, što je u ovom slučaju Ministarstvo saobraćaja.

Specijalno tužilaštvo je ranije potvrdilo da će istražiti da li je Direkcija za Željeznice plaćala skupove SD-a u hotelu “Ramada”.

Iz Brajovićeve partije nisu željeli da komentarišu to što će se Specijalno tužilaštvo na čijem je čelu Milivoje Katnić baviti ovim slučajem.

Bonus video: