TRAŽENA OSTAVKA MILIĆA Damjanović: SNP-u treba radikalan zaokret

“Bio je sastanak grupe zabrinutih predstavnika stranke, , iznijeli smo predloge da se stvari moraju radikalno rješavati” rekao je on
114 pregleda 60 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.06.2016. 19:38h

Šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović kazao je da je toj partiji potreban radikalan zaokret i to prije oktobarskih izbora.

Damjanović je gostujući u emisiji “Načisto” indirektno potvrdio da je nedavno održan sastanak na kojem je dio zabrinutog članstva tražio ostavku predsjednika partije Srđana Milića. On je rekao da su na sastanku bili svi članovi poslaničkog kluba osim Snežane Jonice, te članovi opštinskih odbora u kojima je gro članstva SNP-a.

“Bio je sastanak grupe zabrinutih predstavnika stranke, , iznijeli smo predloge da se stvari moraju radikalno rješavati” rekao je on. Upitan da li je on tražio ostavku, Damjanović je rekao da je zadovoljan politikom partije ne bi bio protivkandidat Miliću na prethodnom kongresu.

On je kazao i da će se u SNP-u raditi na tom radikalnom zaokretu. Dodao je da to što u parlamentu trenutno sjedi šest poslanika koji su nekada bili u SNP-u, a klub SNP-a ima takođe šest predstavnika dovoljno govori.

“Zna se ko je u partiji najodgovorniji za čuvanje jedinstva, zna se ko je najodgovorniji za rezultat” rekao je Damjanović.

Damjanović je ponovio da ključni razlog za odbijanje predloga partije da postane ministar finansija u vladi izbornog povjerenja to što nije ispoštovan uslov SNP-a da se održi referendum za članstvo u NATO-u.

Potvrdio je i da su on i Milić imali sastanke sa čelnicima DPS-a Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem, na kojima je on pitao da li je referendum za članstvo mogućnost.

“Dobio sam odgovor da to u ovom trenutku nije moguće” rekao je Damjanović. Upitan da li to znači da Đukanović ne isključuje mogućnost referenduma, Damjanović je odgovorio da je premijer rekao da će o tome raspravljati naredni saziv parlamenta.

“Nije isključio mogućnost referenduma” rekao je Damjanović. On je kazao i da je čitav tok razgovora o ulasku SNP-a u vladu izbornog povjerenja vođen pogrešno.

Bonus video: