SDP: Rezolucija da sadrži političku odgovornost za visoku korupciju

Time bi, smatraju oni, suštinski, a ne samo retorički, pokazali želju za uvođenjem političke kulture koja je dominantna u zemljama koje čine NATO i EU
0 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.06.2016. 11:11h

Socijaldemokratska partija (SDP) smatra da bi Rezolucija o podršci učlanjenju Crne Gore u NATO trebalo da sadrži stav o političkoj odgovornosti članova političkih partija za dokazana djela korupcije na visokom nivou.

Poslanici SDP-a Izet Bralić i Draginja Vuksanović podnijeli su danas amandman na Predlog rezolucije, navodeći da je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jedan od suštinskih uslova za put Crne Gore u NATO i EU.

Navodi se da je u dokumentima kojima je mjeren napredak Crne Gore ka ovim organizacijama istaknuta potreba procesuiranja djela iz ove dvije oblasti, posebno kada je u pitanju korupcija na visokom nivou.

"Kako do sada dio crnogorskih partija ostaje nedorečen kada je u pitanju politička odgovornost njihovih članova za dokazana djela korupcije na visokom nivou, smatramo da bi dodavanjem ovog člana ukazali na potrebu jasnijeg određenja prema ovom pitanju", navode poslanici Bralić i Vuksanović.

Time bi, smatraju oni, suštinski, a ne samo retorički, pokazali želju za uvođenjem političke kulture koja je dominantna u zemljama koje čine NATO i EU.

Bonus video: