Socijaldemokrate traže poslanički klub

"Imajući u vidu da je odredbama Poslovnika Skupštine propisano da klub poslanika čine najmanje tri poslanika koja pripadaju istoj političkoj partiji, smatramo da su se stekli uslovi za obrazovanje poslaničkog kluba", kaže se u saopštenju SD
7 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 16.06.2016. 13:51h

Bivši članovi Socijaldemokratske partije (SDP), koji su kasnije pristupili Socijaldemokratama (SD), Mićo Orlandić, Damir Šehović i Mubera Kurpejović zatražili su danas formiranje poslaničkog kluba.

"Imajući u vidu da je odredbama Poslovnika Skupštine propisano da klub poslanika čine najmanje tri poslanika koja pripadaju istoj političkoj partiji, smatramo da su se stekli uslovi za obrazovanje poslaničkog kluba", kaže se u saopštenju SD.

Podsjeća se da su Orlandić i Šehović, nakon napuštanja SDP i pristupanja novoformiranoj partiji SD, zbog nemogućnosti da obrazuju poslanički klub pristupili posebnom klubu poslanika.

Kako se navodi, u međuvremenu je potvrđen poslanički mandat Kurpejović, koja je predstavnica SD-a, tako da ovu političku partiju od tada u Skupštini Crne Gore predstavljaju tri poslanika.

"Iz odredbi Poslovnika Skupštine jasno proizilazi da klub poslanika mogu da obrazuju najmanje tri poslanika koja pripadaju istoj političkoj partiji, što u konkretnom primjeru jeste slučaj", kaže se u saopštenju.

Bonus video: