Demos: Repriza skupštinske rezolucije o članstvu u NATO je predstava za javnost

Iz Demosa su kazali da "namjera dramaturga" ove predstave pod farsičnim naslovom “Rezolucija o podršci učlanjenju” ima najmanje tri providna propagandno politička cilja
86 pregleda 2 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 16.06.2016. 09:47h

Repriza skupštinske rezolucije o tkz. podršci učlanjenu Crne Gore u NATO i to u momentu vrhunca ekonomskog, političkog, korupcionaškog haosa u zemlji nije ništa drugo nego nova predstava za javnost, saopštili su iz Demoas.

"Sve se dešava u uslovima poniženog i simbolički poništenog parlamenta a nakon akta političke korupcije kojom je vladajuća stanaka obezbijedila novu glasačku većinu", navodi se u saopštenju

Dodaju da je “Rezolucija o podršci” nepotrebna, beznačajna i kao takva besmislena. "Ona ne utiče, niti je u bilo kakvoj vezi sa dva procesa koja su u vezi sa mogućnošću NATO integracija Crne Gore."

"Dakle, Rezolucija ne utiče na zemlje koje treba da ratifikuju NATO pozivnicu, zapravo proces koji će se završiti iduće godine. S druge strane, Deklaracija nije ni u nikvoj vezi sa zvaničnom odlukom Crne Gore da li ona hoće ili neće pristupiti NATO savezu. Takvu odluku u punopravnom smislu mogu da donesu samo građani na referendumu. DEMOS će se dosljedno zalagati, shodno i svom programu, za održavanje referenduma kada se radi o integracijama Crne Gore u vojne saveze", navodi se u saopštenju.

Iz Demosa su kazali da namjera "dramaturga ove predstave" pod farsičnim naslovom “Rezolucija o podršci učlanjenju” ima najmanje tri providna propagandno politička cilja:

"Da se pojačaju podijele i prebrojavanja u Crnoj Gori oko novodno novog višeg istorijskog kulta. Da se time skrene pažnja sa teškog stanja u zemlji, posebno poniženog položaja građana. Da se tema NATO nametne kao dominantna uoči predstojećih izbora. Ukratko, ozbiljnoj javnosti je jasno da se iza ove Rezolucije i ovog neozbiljnog pretvaranja parlamenta u propagandnu radionicu DPS i njegovih kontrolisanih saveznika zapravo radi o novom triku vladanja Đukanovićeve partije, sa njegovog spektakularnog puta od Gazimestana do NATO", saopštili su iz Demosa.

U saopštenju se dodaje da zbog ove nove neozbiljnosti sa tkz. Rezolucijom bez ikakvog značaja za domaću i međunarodni javnost, koja ujedno predstavlja i novo degradiranje Paralamenta, "DEMOS neće učestvovati u današnjoj predstavi u parlamentu."

"Uostalom, DEMOS ostaje dosljedan svom javnom stavu objavljenom 3. juna da će nakon izvedene političke korupcije u parlamentu, dominantno ignorisati rad sada već vidljivo degradirane skupštine. U skupštini ćemo učestvovati jedino povodom razmatranja tema od posebnog socijalnog značaja i odlučivanja o najvažnijim zakonskim aktima", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: