SNP Kolašin: Simović da preuzme konkretne korake, a ne da obmanjuje radnike "Lipova"

Oni tvrde da je ministar Simović u Lipovu nedavno „samo skupljao političke poene i borio se za opstanak svog vođe“
881 pregleda 1 komentar(a)
Simović u fabrici vode, Foto: Gov.me/Saša Matić
Simović u fabrici vode, Foto: Gov.me/Saša Matić
Ažurirano: 09.02.2019. 19:56h

Iz kolašinskog Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) tvrde da je nedavna posjeta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja i potpredsjednika Vlade Milutina Simovića fabrici vode „Lipovo“ motivisani samo „ličnim i političkim interesima čelnika Demokratske partije socijalista (DPS)“.

Kako piše u saopštenju OO SNP, Simović treba da preduzme „konkretne korake, a ne da obmanjuje radnike““ .

„Ministre Simoviću, ne obmanjujte radnike fabrike vode, kao što ste obmanjivali radnike Impregnacije drveta, već preduzmite konkretne korake. Nije prvi put da kolašinskim radnicima, nekada zaposlenim u fabrikama, koja su sada pod stečajem, obećavate „med i mlijeko“. „Med i mlijeko“ nisu potekli ni radnicima Impregnacije drveta, kojima ste isto obećali, prije nekoliko godina. Zaboravljate da su kolašinske fabrike zatvorene, upravo, zbog „domaćinskog“ postupanja Vas i vaših partijskih drugova i finansijera, bilo da se radi o privatizovanim državnim kolektivima ili novootvorenim, poput fabrike vode u Gornjem Lipovu.“- piše u saopštenju OO SNP.

Oni tvrde da je ministar Simović u Lipovu nedavno „samo skupljao političke poene i borio se za opstanak svog vođe“. Iz OO SNP pitaju potpredsjednika Vlade „gdje je bio do sada i zbog čega je zataškao detalje oko stečajnog postupka u Impregnaciji drveta“.

„Šta ste uradili, da pomognete obespravljenim radnicima u tom kolektivu? Sudeći po vašim „uspješnim privatizacijama“, pa kasnije i stečajnim postupcima, fabriku vode čeka isto što i ostale kolašinske kolektive. Sve od temelja do krova, rasprodaće vaši jataci, a od fabrike ce ostati isto što i od Impregnacije drveta - gola ledina.“- zaključuju u OO SNP.

Bonus video: