Krivokapić: Pojedini mediji vode kampanje protiv onih koji ukazuju na probleme

"Pojedini mediji očigledno imaju zadatak da vode brutalne kampanje protiv svih onih struktura koje ukazuju na društvene probleme, prije svega korupciju i organizovani kriminal. U pojedinim segmentima stanja u medijskoj oblasti Crna Gora nažalost podsjeća na ratne devedesete"
22 komentar(a)
Ranko Krivokapić i Dunja Mijatović, Foto: SDP
Ranko Krivokapić i Dunja Mijatović, Foto: SDP
Ažurirano: 15.06.2016. 16:02h

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić susreo se danas na radnom ručku sa predstavnicom Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju OEBS-a za slobodu medija Dunjom Mijatović, saopšteno je iz ove partije.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Mijatovićeve, i kako navode istakao da je sloboda medija jedan od temelja demokratije i da je zadatak svih odgovornih društvenih aktera da svojim djelovanjem obezbijede punu transparentnosti i slobodu medija.

Krivokapić je iskazao zabrinutost trendovima koji se dešavaju na crnogorskoj medijskoj sceni što je rezultiralo negativnim ocjenama evropskih partnera i mnogih međunarodnih organizacija o stanju u toj oblasti.

"Pojedini mediji očigledno imaju zadatak da vode brutalne kampanje protiv svih onih struktura koje ukazuju na društvene probleme, prije svega korupciju i organizovani kriminal. U pojedinim segmentima stanja u medijskoj oblasti Crna Gora nažalost podsjeća na ratne devedesete" kazao je Krivokapić.

U saopštenju se navodi da su se sagovornici takođe saglasili da formiranje Privremenog parlamentarnog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća nije u duhu evropske prakse, naročito u djelu koji se odnosi na analizu autonomnosti rada medija.

Oni su naglasili da je konferencija "Sloboda izražavanja i odgovornost medija" bio jedan od transparentnih i učinkovitih preduzetih koraka u razvoju slobode medija u Crnoj Gori.

Konferencija je organizovana u saradnji sa Savjetom Evrope, pod pokroviteljstvom generalnog sekretara Savjeta Evrope Torbjorna Jaglanda, za vrijeme predsjedavanja predsjednika Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranka Krivokapića Skupštinom Crne Gore.

Sagovornici su zaključili da sloboda medija i odgovornost medija moraju biti u kontinuitetu unaprjeđivani na način da mediji budu pomoć, a ne smetnja na putu demokratizacije Crne Gore.

Bonus video: