Danilović: Auto u MUP-u ne može da bude statusni simbol

Danilović kaže da priča o voznom parku možda nekima ne zvuči bitno,ali mora se u obzir uzeti podatak da MUP ima preko 900 automobila
168 pregleda 23 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.06.2016. 17:55h

Predstavnici opozicije u Vladi pronašli su nepravilnosti u radu institucija, o nekima javnost zna, a neke će tek saznati, poručio je ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović, javlja Radio Antena M.

Kada je posrijedi resor koji vodi, kaže da je neke nabavke već stopirao.

''Nijesmo ništa prepustili slučaju, istražujemo sve do detalja, pa i određene javne nabavke. Neke sam već stopirao, jer za naše prilike nije riječ o malim ciframa. Vjerujem da nam ne trebaju novi automobili za bilo koju potrebu ako ih imamo prilično dovoljan broj'', kazao je Danilović, a prenosi Radio Antena M.

Danilović kaže da priča o voznom parku možda nekima ne zvuči bitno,ali mora se u obzir uzeti podatak da MUP ima preko 900 automobila.

Kako kaže ministar, automobil ne može da bude statusni simbol već operativna stvar u MUP-u.

''Ubijeđen sam da će od danas krenuti drugačija reorganizacija kada je posrijedi upotreba voznog parka. Prošle sedmice smo naložili da se da detaljna analiza i da se automobili preraspodijele. Tako da će automobile tačno određene namjene dobiti oni kojima je to potrebno, a ostali će u mjeri profesionalne namjene voziti svoja'', kazao je ministar.

Opozicioni predstavnici, bez obzira na to iz koje stranke dolaze i bez obzira na to da li su ministri, potpredsjednici Vlade ili raspoređeni po dubini, funkcionišu bez ikakvih problema, objasnio je Danilović.

''U toj komunikaciji ne vidim nikakav problem i rekao bih da jedan vrlo složen proces radimo bez ikakvih poteškoća uz međusobno informisanje i ministarsko i ''po dubini'', kako se to kaže'', saopštio je novinarima Danilović, a prenosi Radio Antena M.

Kada je posrijedi problem viška zaposlenih u javnoj upravi Danilović smatra da je najbolje problem riješiti formiranjem posebnog ministarstva koje će se baviti tim.

''Ne vjerujem da to možemo riješiti sada, ali inicijativa od nas da se krene u rješavanje tog problema sasvim sigurno može se očekivati. Smatram da bi javnu upravu trebalo da pokriva posebno ministarstvo, ne sad da opet u tom ministarstvu zaposlimo 50 ili 100 osoba, nego samo mislim da bi time trebalo da se bavi neko posvećeno, dugoročno, a ne da se MUP uz sve obaveze bavi još i tim'', pojasnio je Danilović.

On je ponovio da je u Beograd išao o svom trošku, te da nije koristio nijedan resurs ministarstva unutrašnjih poslova. Otišao je, kaže, automobilom koji koristi pratnja ministra koja mu zakonski pripada i koju mora da ima.

Vratio se avionom o svom trošku, a mogao je, kaže, da koristi automobil koji ima civilne tablice, kojih u MUP-u ima 86 a u Upravi policije 119.

Danilović je ranije donio odluku da se većina vozila koja koriste zaposleni u administraciji MUP-a i policijski šefovi da na korišćenje operativcima koji rade na suzbijanju kriminala.

Bonus video: