Demokrate: Gvozdenović da konačno odgovori ko je vlasnik hotela "Fjord"

"Građani, i ostali koji trpe posljedice njegovih "valorizatorskih" vještina, neće imati prilike da ministru postavljaju pitanja i dobiju razjašnjenja o pitanjima koja su od važnosti"
88 pregleda 6 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Kotor, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Kotor, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 14.06.2016. 11:00h

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, danas je u posjeti Kotoru, a po njegovom običaju, građani, i ostali koji trpe posljedice njegovih "valorizatorskih" vještina, neće imati prilike da ministru postavljaju pitanja i dobiju razjašnjenja o pitanjima koja su od važnosti kako za njih, tako i za društvo u cijelini, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Kotor.

"Kako već godinu dana kotorske Demokrate traže, i ne dobijaju odgovor na niz pitanja od ministra Gvozdenovića, ovom prilikom pozivamo i predstavnike medija koji će prisustvovati konferenciji za medije u Kotoru, da u ime svih građana Kotora , ministru postave sledeća pitanja, na koje odgovor izbjegava već godinu dana: Ministre, da li ste tokom septembra 2015. godine vodili razgovore sa vlasnicima hotela "Fjord", kako ste najavili tokom prošle posjete Kotoru? Ako jeste, kada, gdje i koji su zaključci sa tog sastanka? Ukoliko niste, zašto niste i da li planirate? Da li ste, u eventualnom nedostatku komunikacije sa vlasnikom, pokrenuli mehanizme za izmjene i dopune studije lokacije – sektor 15 i 16, te time stali u zaštitu javnog interesa?", navodi se u saopštenju kotorskih Demokrata

Oni takođe pozivaju Gvozdenovića da u Kotoru, godinu dana nakon što je obećao razrješenje spornih odnosa oko hotela Fjord", konačno odgovori na ova pitanja od važnosti za sve građane i građanke Kotora i da otkrije, ko je vlasnik "Fjorda" i šta se planira sa tim hotelom.

"Ovo je samo prvo u nizu pitanja gospodinu Gvozdenoviću, na koje će prije ili kasnije morati da odgovori. Ništa manje nijesmo zainteresovani ni za pitanje sudbine Prostornog plana posebne namjene za priobalno područje, pitanje Veriga, Kostanjice, Kampa i svih ostalih "bisera" u radu ministra Gvozednovića, ali o svima njima, tek kada dobijemo odgovor na pitanje koji čekamo od avgusta prošle godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: