Đeljošaj: Obavjestio sam Nišanija o antialbanskoj histeriji koju sprovodi CANU

"U detalje sam objasnio uvrede koje rječnik sadžri i sa aktivnostima koje sam imao kako bih zaštitio albanski narod od ovih neprimjerenih i nemoralnih napada", saopštio je Đeljošaj na sastanku sa Nišanijem
54 pregleda 0 komentar(a)
Nišani Đeljošaj, Foto: Albanska Alternativa
Nišani Đeljošaj, Foto: Albanska Alternativa
Ažurirano: 11.06.2016. 15:00h

Poslanik Albanske alternative, Nik Đeljošaj obavjestio je predsjednika Albanije Bujara Nišanija o "antialbanskoj histeriji", koju kako on tvrdi, sprovodi CANU i "autorski tim tkz. Rječnika"

"U detalje sam objasnio uvrede koje rječnik sadžri i sa aktivnostima koje sam imao kako bih zaštitio albanski narod od ovih neprimjerenih i nemoralnih napada", saopštio je Đeljošaj na sastanku sa Nišanijem.

Na sastanku između poslanika Albanske alternative i predsjednika Albanije razgovaralo se i o političkoj situaciju u Crnoj Gori, kao i o pravima albanskog stanovništva..

"Između ostalog upoznao sam predsjednika o napretku koji smo ostvarili uglavnom na nivoima gdje smo preuzeli odgovornost da rukovodimo procesima ali takođe i o sljedećim velikim problemima koji postoje evo dvije decenije a sa kojima se i mi danas nova generacija političara suočavamo. Apostrofirao sam naojosnovnije: Nepostojanje političke volje i većine u Skupstini da Malesija dobije status opštine, neodgovornost institucija da sprovedu na djelo zakone kojima gradska opština postaje opština u okviru Glavnog grada i neraspisivanje izbora od strane predsjednika Crne Gore za opštine u Glavnom gradu, problem diskriminacije Ulcinja sa predloženim zakonom o morskom dobru, problem Ulcinjske solane itd", kazao je Đeljošaj.

Poslanik Albanske alternative je saopštio da je Nišani posvećen izgradnji biliskih i prijateljskih odnosa između država Balkana a pogotovo Albanije i Crne Gore.

"Predočio je da će se dodatno angažovati u skladu sa njegovim Ustavnim mogućnostima i ovlašćenjima, bazirajući se na ustavu Albanije i međunarodnih dokumenta koja definišu zaštitu i unapređenje manjinskih prava u skladu sa Evropskim standardima za autohtone narode", saopštio je Đeljošaj.

Bonus video: