Forum i EXPO obilježili godinu

Konzulat je obezbijedio podršku crnogorskoj delegaciji tokom učešća na EXPO-u, gdje je kao dio bio-mediteranskog klastera nagrađen za najbolji paviljon u svojoj kategoriji
144 pregleda 2 komentar(a)
EXPO proslava Milano, Foto: Consolato Onorario del Montenegro
EXPO proslava Milano, Foto: Consolato Onorario del Montenegro
Ažurirano: 10.06.2016. 07:45h

Prva godina počasnog konzulata u Milanu protekla je u znaku uspješnog nastupa na EXPO-u, investicionog foruma i podrške crnogorskim studentima u Italiji, kazala je počasni konzul Doli Predović.

Predovićeva je organizovala proslavu povodom godišnjice rada konzulata i decenije nezavisnosti Crne Gore, koja ima za cilj unapređenje ekonomskih i diplomatskih odnosa između dvije države. “Ovaj događaj nije samo obično zvanično okupljanje kako bi se obilježilo 10 godina nezavisnosti i godišnjica rada konzulata, nego i prilika za upoznavanje mladih, koji su svojim prisustvom i zalaganjem ambasadori Crne Gore u Italiji, kao i širom svijeta”, kazala je.

Pojasnila je zašto je za Crnu Goru korisno konzularno predstavništvo u Milanu.

“Milano je centar italijanske ekonomije. Grad sa jakim međunarodnim fokusom. Otvaranje konzulata u ovom gradu znači stvaranje strateške tačke, povoljne za ekonomiski rast i razvoj Crne Gore”, kazala je Predovićeva.

Na ulogu počasnog konzula gleda kao na vezu između dvije države koje imaju mnogo toga da podijele, pogotovo u rastu budućih generacija, saopšteno je iz Konzulata.

Konzulat je obezbijedio podršku crnogorskoj delegaciji tokom učešća na EXPO-u, gdje je kao dio bio-mediteranskog klastera nagrađen za najbolji paviljon u svojoj kategoriji.

“Osvajanje nagrade za najbolji paviljon je sigurno opravdalo sve muke tokom proteklih šest mjeseci,” istakla je Predovićeva. Konzulat je u oktobru učestvovao u organizovanju investicionog foruma kojem su prisustvovali italijanski i crnogorski preduzetnici.

“Želja mi je bila da forum ne prođe kao obično predstavljanje crnogorskih mogućnosti, nego da bude stvarna prilika da se podstaknu nova ulaganja u različite sektore”, rekla je.

Bonus video: