DF Nikšić: Lokalna uprava već krenula sa predizbornom kampanjom

Janko Milatović je podsjetio i na inicijativu opozicionih odbornika da Novak Đoković bude proglašen počasnim građaninom Nikšića
149 pregleda 29 komentar(a)
DF Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
DF Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.06.2016. 14:10h

U nikšićkom Demokratskom frontu smatraju da je lokalna uprava već krenula sa predizbornom kampanjom, a da će im „Septembarski dani“ koji traju 40 dana poslužiti kao „najveći adut o navodnom uspjehu u gradu pod Trebjesom“.

„Ovih dana se završavaju krupni objektu u Nikšiću, počev od Doma vojske, bivše zgarde pozorišta, bazena, pijace. Lokalna vlast tu nije učestvovala nijedan jedini cent, a preuzeće zasluge. Objekt u pijaci je privatno vlasništvo, kao i bivša zgrada pozorišta, Dom vojske se radi iz državnog novca, za bazen je bilo donatosrko veče, a budžet opštine Nikšić može izdržati samo finansiranje radne snage“, kazao je na konferenciji za novinare Janko Milatović, odbornik DF-a.

Marko Kovačević je kazao da najnovija rekonstrukcija Vlade u Nikšiću neće donijeti ništa novo.

“Ako im za infrastrukturne objekte treba po tridesetak godina u prosjeku da ih ostvare, šta je onda sa privredom i dijelom koji se tiče privrede. Sva preduzeća u Nikšiću koja su ranije postojala, a koja su opstala, smanjila su za 95 odsto broj radnika. Nikšić se nalazi u bezizlaznoj situaciji, i stanovnici se sve više iseljavaju“, kazao je Kovačević.

Arsenije Lalatović je kazao da je Opštinsko državno tužilaštvo odbilo krivičnu prijavu DF-a koji su odbornici podnijeli u maju 2014.godine zbog, kako su tvrdili, nezakonitog zapošljavanja tokom 2012. godine koje je prethodilo izborima.

„Iako smo prijavu podnijeli Vrhovnom državnom tužilaštvu, odgovor smo dobili od Opštinskog u kojem se kaže da se odbija krvična prijava DF-a, što je još jedan od dokaza da je demokratija na staklenim nogama i da su institucije zarobljenei u kandžama DPS-a i njihovih satelita”, kazao je Lalatović.

Prema njegovim riječima činjenica da je 87 lica ostalo bez posla po nalogu upravne inspekcije dovoljan je dokaz, kazao je Lalatović, da su navodi iz njihove krivične prijave dokazani.

„Poslaćemo propratno pismo Evropskoj komisiji o ovom rješenju da ih upoznamo sa radom crnogorskih institucija i neka oni donose određene zaključke“, poručio je Lalatović.

Milatović je podsjetio i na inicijativu opozicionih odbornika da Novak Đoković bude proglašen počasnim građaninom Nikšića.

„Oni su pronašli rješenje da Đoković dobije nagradu grada Nikšića samo da ne bi bilo kako opozicija kaže. Tražimo da se komsija za izbor počasnog građanina konačno sastane i kaže hoće li Đoković dobiti tu nagradu ili ne, jer on time ništa ne dobija nego grad“, poručio je Milatović.

Bonus video: