Rakčević: Birokratija guši, imate čitavu golgotu dok otvorite proizvodni pogon

"Osim eventualnih uslova sigurnosti na radnom mjestu zbog onih koji rade i uslova koji se odnose na sanitarnu zaštitu, sve drugo, brdo dokumentacije treba smanjiti ili potpuno ukinuti", objasnio je Rakčević
10 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Screenshot (YouTube)
Žarko Rakčević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.06.2016. 11:52h

Mi želimo da raskinemo sve loše privatizacione ugovore, čame prazne fabričke hale, neupošljeni poslovni prostori, saopštio je danas lider Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević.

"Treba raskinuti ugovore gdje su loše odrađeni dogovori sa hotelima. Samo 20 hotela koji nijesu stavljeni u funkciju i gdje su napravljeni loši dogovori postojeće vlasti i problematičnih investitora, mogu zaposliti preko 2.500 ljudi. Radnointenzivne djelatnosti jesu poljoprivreda, turizam i drvoprerada, to su stvari koje treba favorizovovati. Moramo ponovo vratiti u fokus one koji stvaraju, značajno pojednostaviti procese stvaranja novih proizvodnih pogona, ukinuti komunalije, tzv. uređenje za gradsko građevinsko zemljište za sve one koji su u proizvodnji", istakao je Rakčević.

On je dodao da treba značajno pojednostaviti pocese dobijanja upotrebnih dozvola.

"Imate čitavu golgotu dok otvorite neki novi proizvodni pogon. Osim eventualnih uslova sigurnosti na radnom mjestu zbog onih koji rade i uslova koji se odnose na sanitarnu zaštitu, sve drugo, brdo dokumentacije treba smanjiti ili potpuno ukinuti. Ogromna birokratija guši sve one koji pokušavaju da stvaraju. Takođe, treba pojednostaviti procedure da se postojeći stanovi koriste kao poslovni prostori. Pokušavamo novim pristupom onih ljudi koji razumiju proizvodnju stvoriti uslove za nova zapošljavanja", kazao je Rakčević.

Bonus video: