Cdu Budva: Imenovanje Đurovića je zastiđe, radio je taj posao u vrijeme svih tih krivičnih djela

"Takva odluka predsjednika opštine Budva, odnosno onih koji su mu je sugerisali, je apsolutno neozbiljna, neodrživa i neprihvatljiva"
67 pregleda 8 komentar(a)
CDU, Foto: CDU
CDU, Foto: CDU
Ažurirano: 08.06.2016. 11:28h

BudvansKi odbor Crnogorske demokratske unije (Cdu) u Budvi protivi se imenovanju Mihaila Đurovića za glavnog finansijskog kontrolora opštine Budva.

Đurović je bio dugogiodišnji sekretar za finanisije Opštine Budva, koji je nakon toga imenovan za direktora JP "Morsko dobro", a da bi potom podnio ostavku.

"Takva odluka predsjednika opštine Budva, odnosno onih koji su mu je sugerisali, je apsolutno neozbiljna, neodrživa i neprihvatljiva. Pošto se sramimo pred cijelom Crnom Gorom i pred cijelim svijetom zbog krađa, utaja, prevara i najtežih zloupotreba službenog položaja, odnosno organizovanog kriminala koji je nanio štetu građanima Budve i opštini u iznosu koji se mjeri stotinama miliona eura na tako odgovornu i zahtjevnu funkciju se imenuje osoba koja je radila taj isti posao u vrijeme svih tih krivičnih djela. To je, jednostavno, zastiđe", poručuju iz budvanskog CDU.

Oni su zapitali kako će takvu odluku da opravdaju i obrazlože.

"Zahtijevamo od odbornika Skupštine opštine Budva da spriječe ovo imenovanje i pozovu na odgovornost one koji su se drznuli da tako nešto učine. Pozivamo ih sve bez razlike, jer je u ovakvim stvarima nebitno u kojoj su partiji i da li su uopšte u nekoj stranci. Svi su oni odgovorni pred građanima i njihovim sudom. Ukoliko taj sud iznevjere, vrlo je moguće da ih čekaju drugi sudovi, kao što su se uvjerili oni koji su na štetni i nezakoniti način upravljali Budvom. Volimo Budvu i želimo njen oporavak, preporod i uspjeh, u interesu i na korist svih naših građana", poručuju iz CDU.

Bonus video: