Knežević: Jeste li vidjeli kako sam pretučen? Marković: Nijesam vidio snimak

Poslanik DF-a, Milan Knežević, ponovio je optužbe da je ambasadorka SAD u Podgorici, Margaret En Uehara, naredila razbijanje protesta u Podgorici 17. oktobra
118 pregleda 84 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.06.2016. 11:02h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković odbacio je tvrdnje da je bilo koja strana ambasada u Crnoj Gori izdavala naloge kako će da djeluju pojedini državni organi i istakao da nije rekao kako iza protesta DF-a stoje zvaničnici iz Moskve.

On je u Skupštini kazao da Crna Gora ima i političku snagu i institucionalni kapacitet da donosi odluke.

"Nijesam rekao da iza protesta stoje zvaničnici iz Moskve, ali da postoji podrška iz Rusije tome svjedoči saopštenje dijela ruskih državnih medija, kao i političara koji ne ostavljaju sumnju da je ruska politika bila na strani organizatora protesta", rekao je Marković, prenosi portal RTCG.

On je rekao da se iz njih jasno vidjela podrška zahtjevima protesta, navodeći kako je saopštio i da podrška protestima dolazi iz nacionalističkih krugova van Crne Gore.

Poslanik DF-a, Milan Knežević, ponovio je optužbe da je ambasadorka SAD u Podgorici, Margaret En Uehara, naredila razbijanje protesta u Podgorici 17. oktobra.

"Ja sam rekao sljedeće, da tražimo da vojnu neutralnost Crne Gore garantuju i Rusija i NATO", rekao je Knežević", prenosi portal RTCG..

Marković, kazao je da nije upoznat sa video snimkom o navodnom prebijanju Kneževića, tokom razbijanja protesta 17. oktobra 2015. godine.

Knežević je u Skupštini pitao Marković da li je upoznat s video snimkom na kojem se, kako tvrdi, vidi njegovo brutalno prebijanje tokom razbijanja protesta 17. oktobra prošle godine.

Knežević je podsjetio da je nakon toga završio u Urgentnom centru, i podsjetio da niko od medija, osim portala IN4S i Dnevnog lista Dan nije objavio taj snimak, prenosi portal RTCG.

"Nijesam imao prilike da vidim video snimak, o tome sam upoznat preko vaših saopštenja u medijima. U ovom slučaju nemam ama baš nikave nadležnosti, one su u nadležnosti državnog tužilaštva i Uprave policije, ako dobije taj nalog od državnog tužilaštva", kazao je Marković.

On je pojasnio da je, nakon što mu je pitanje juče vraćeno, usmeno kontaktirao menadžerku Uprave policije.

"Rekli su mi da o ovom pitanju nijesu dobili nikakav zahtjev, da ste vi, kako sam upoznat, podnijeli privatnu krivičnu prijavu i da je tužilaštvo, ne uključujući Upravu policije, postupalo po ovom predmetu, ali ne znam dokle se stiglo", kazao je Marković, prenosi portal RTCG.

Marković istakao je da nije tačno da su tokom protesta angažovana neovlašćena u okviru obezbjeđivanja.

"Crna Gora ima snage reda koje imaju i kapacitet i ovlašćenja da štite pravni poredak države. Nijesu potrebne paravojne i parapolicijske strukture da bi spriječile nasilje. Državne institucije će uvijek odgovoriti svakom ugrožavanju ustavnog poretka", kazao je Marković.

Reagujući na odgovor Markovića, Knežević je rekao da je mogao pretpostaviti da će reći da nije pogledao snimak.

"Ja sam to narezao na CD i pozivam sve nezavisne medije, ako imaju hrabrosti, da objavi napad na mene. Ovo je proslijeđeno tužilaštvu, ali sve što smo dobili je krivična prijava protiv mene, jer sam se gurao s policajcem od 250 kilograma. Ovaj sezonski, vatrogasac Nikolaj Dragović, je postao nakon napada na mene komunalni policajac. On je unaprijeđen. Zamislite da mi je slomio vilicu, glavu, ruku ili nogu. On bi bio zamjenik gradonačelnika ili ministar u vladi oduševljenja, uzbuđenja, magnovenja i povjerenja", rekao je Knežević, prenosi portal RTCG.

Bonus video: