Tahirović: Interes Rožaja da bude iznad ličnog i partijskog

Tahirović je kazao da su za šest mjeseci, od završetka lokalnih izbora u Rožajama i konstituisanja nove vlasti na čelu sa Bošnjačkom strankom, prekršena tri izborna obećanja
459 pregleda 1 komentar(a)
Senad Tahirović, Foto: Demokratska Crna Gora
Senad Tahirović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.12.2018. 11:37h

Iseljavanje iz Rožaja, prema svim socio-ekonomskim pokazateljima, nastavljeno je, kazao je predsjednik rožajskog Opštinskog odbora Demokrata Senad Tahirović i dodao da će se stagnacija nastaviti sve dok interes grada ne bude iznad ličnog i partijskog.

Tahirović je kazao da su za šest mjeseci, od završetka lokalnih izbora u Rožajama i konstituisanja nove vlasti na čelu sa Bošnjačkom strankom, prekršena tri izborna obećanja.

Kako je naveo, na čelu Opštine nalazi se čovjek koji nije bio na izbornoj listi Bošnjačke stranke na lokalnim izborimo, održanim u maju.

"Radi se o Ejupu Nurkoviću, od koga su željeli da naprave otklon i njegove administracije za nove izbore“, rekao je Tahirović.

Drugo prekršeno obećanje, kako je kazao, odnosi se na činjenicu da će vrlo brzo biti formirana koalicija sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

"Čitava kampanja se zasnivala na tome da se neće praviti koalicija i da je cilj da se osvoji apsolutna većina i na taj način u rukama jedne partije nađu sve poluge vlasti", dodao je Tahirović.

On smatra da su građani opet "izigrani".

"Poslije svih obećanja, Bošnjačka stranka pravi koaliciju sa istom onom partijom koju su optuživali za ekonomsku i svaku drugu stagnaciju rožajske opštine“, naveo je Tahirović.

Kako je kazao, veliki broj ljudi biće otpušten iz službe lokalne uprave uprkos tvrdnjama, kroz cjelokupnu izbornu kampanju, da se to neće desiti.

"Štaviše, obećavali su da će biti novih zapošljavanja. Takav slijed događaja svakako je još drastičniji kada shvatimo da su sva ta zapošljavanja, koja su vršena u prvom mandatu upravljanja rožajskom opštinom od strane Bošnjačke stranke, bila u direktnoj vezi sa ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima odražanim u maju“, naveo je Tahirović.

Dodao je da se za pola godine vladavine Bošnjačke stranke ništa nije promijenilo nabolje za građane Rožaja.

"Nastavilo se iseljavanje iz rožajskog kraja, i očigledno je, prema svim socio-ekonomskim pokazateljima, da će se taj trend nastaviti i tokom naredne godine“, kazao je Tahirović.

Rožajama je, kako je naveo, prijeko potrebno oživljavanje proizvodnje i privrede uopšte.

"Sa ovom i ovakvom vlašću to nije moguće i stagnacija će se nastaviti sve dok se šansa ne da ljudima sa vizijom, kojima je interes Rožaja ispred ličnog i partijskog interesa“, dodao je Tahirović.

On je poručio da će Demokrate nastaviti pažljivo da prate rad lokalnih vlasti i da ukazuju na probleme, u interesu građana Rožaja.

Bonus video: