Ljuljđuraj: Od priče o punopravnoj opštini Tuzi nema ništa

On ukazuje i da je SNP, odnosno on kao njen odbornik u Skupštini Glavnog grada, dan prije održavanja pomenute sjednice saopštenjem upozorio da je razmatranje predložene tačke dnevnog reda manipulacija vlasti, navodeći da se ne može raspravljati o nečemu što ne postoji, kao što je priča o ovoj temi
63 pregleda 3 komentar(a)
Kolja Ljuljđuraj, Foto: SNP
Kolja Ljuljđuraj, Foto: SNP
Ažurirano: 02.06.2016. 11:49h

Potvrdila su se upozorenja Socijalističke narodne partije Crne Gore da su namjere aktuelne većine u Skupštini Gradske opštine Tuzi neiskrene prema ideji punopravne opštine za područje Malesije, kazao je predsjednik Odbora SNP Tuzi Kolja Ljuljđuraj.

"Nedavna sjednica Skupštine GO Tuzi potvrdila je sa kolikom (ne)ozbiljnošću se ovdašnja vlast, odnosno parlamentarna većina, odnosi prema životnim problemima građana na ovom području. Najava predstavnika vlasti da će na sjednici, koja je održana 26. maja, jedna od tačaka dnevnog reda biti razmatranje predloga odluke o pokretanju postupka za donošenje statuta opštine Tuzi u okviru Glavnog grada pokazala se, kako se ispostavilo, kao neozbiljna", kazao je Ljuljđuraj.

On ukazuje i da je SNP, odnosno on kao njen odbornik u Skupštini Glavnog grada, dan prije održavanja pomenute sjednice saopštenjem upozorio da je razmatranje predložene tačke dnevnog reda manipulacija vlasti, navodeći da se ne može raspravljati o nečemu što ne postoji, kao što je priča o ovoj temi.

"Dan kasnije se ispostavilo da sam bio u pravu, jer je većina u lokalnom parlamentu odustala od razmatranja ove tačke dnevnog reda, iako je kao takva bila usvojena istim dnevnim redom na početku sjednice. To je dovoljno da se i sami građani uvjere da od priče o punopravnoj opštini nema ništa. Bilo bi dobro da i one stranke sa ovih prostora, koje su podržale takvo rješenje o opštini Tuzi u okviru Glavnog grada, konačno shvate da time ne doprinose rješavanju statusa Tuzi i Malesije, već da to pitanje treba riješiti na način kao sa drugim opštinama u Crnoj Gori, na čemu uporno insistira SNP", rekao je Ljuljđuraj.

On je kazao da je poslednja sjednica Skupštine GO Tuzi pokazala da aktuelna većina brine o glasovima i predizbornoj kampanji, a ne o interesima građana.

"Ali, od prevelike želje za manipulacijama, prije svega sa statusom opštine, ponekad prave i ovakve preračune predlaganjem dnevnog reda sa takvim temama od koje su, naravno, odustali prije njenog razmatranja. Ostaje da se vidi koja će biti njihova sledeća ideja oko opštine, ali SNP, vođen interesima građana ovih krajeva, uvijek će upozoravati građane da su namjere aktuelne većine u Skupštini GO Tuzi neiskrene prema statusu opštine za Malesiju. Očekujemo da će na isti način reagovati i nacionalne albanske stranke sa ovih prostora, odnosno da ne sprječavaju zajedno sa DPS-om rješavanje statusa Malesije kao punopravne opštine, što za posledicu ima apsolutni zastoj u razvoju ovih krajeva. Neophodan je jedinstven stav svih subjekata sa ovih prostora, koji se zalažu za punopravnu opštinu Tuzi - Malesije, jer potrebna je zajednička akcija, a ne samo deklarativna podrška", zaključio je Ljuljđuraj.

Bonus video: