Mikić: Tužilaštvo da ispita isisavanje novca građana za potrebe DPS-a i njihovih satelita

On je dodao da je nedopustivo da partijske skupove i kongrese plaćaju državna preduzeća i direkcije iz Budžeta, novcem svih građana Crne Gore
2 komentar(a)
Zoran Mikić, Foto: URA
Zoran Mikić, Foto: URA
Ažurirano: 02.06.2016. 10:27h

Član Koordinacionog odbora URA Zoran Mikić kazao je da se nedopustiva praksa zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe nastavlja i dalje, samo što smo dobili dokaz da osim DPS-a to čine i njihovi sateliti.

On je dodao da je nedopustivo da partijske skupove i kongrese plaćaju državna preduzeća i direkcije iz Budžeta, novcem svih građana Crne Gore.

"Svjedoci smo da DPS i njegovi sateliti sa partijskih zapošljavanja putem nezakonitih oglasa koji su trajali po jedan dan, a na koje je URA više puta ukazivala, prelazi na bezobzirno trošenje novca svih građana Crne Gore za uskopartijske potrebe. Matrica koju je uspostavio DPS „uspješno“ nastavljaju njihovi partneri iz SD-a. Nije im bilo dovoljno što preko svojih direktora raspisuju nelegalne konkurse već sada parazitskim metodama na teret svih građana plaćaju partijske konferencije i kongrese. Time državu pretvaraju u privatni posjed, a budžet i novac svih građana u partijsku svojinu", rekao je Mikić.

On je dodao da bez obzira na iznos, koji je mali u odnosnu na brojne druge milionske malverzacije, Specijalno državno tužilaštvo shodno Sporazuma o slobodnim i fer izborima treba da ispita da li je u ovom i svim ostalim slučajevima bilo zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe i upozna javnost sa rezultatima istrage.

"U pravno uređenim državama i demokratskm društvima bilo bi normalno očekivati da ministar i predsjednik SD nakon ovih zloupotreba državnih resursa i drugih poput slučaja „Limenka“, za koje se takođe vezuje, podnese ostavku. Nažalost, u Crnoj Gori je to iluzorno očekivati. Posebno ako se ima na umu da taj ministar vodi stranku čiji su članovi 18 godina navikli da budu paraziti na državnom budžetu. Crna Gora ne može preživjeti lešinare i parazite iz DPS-a i njegovih satelita kojima je cilj da nastave da isisavaju novac iz Budžeta i žive u luksuzu na račun građana. Zbog toga je URA odlučila da potpisivanjem Sporazuma o slobodnim i fer izborima spriječi ovakvu praksu DPS-a i njegovih satelita. Svjesni smo da preuzimamo veliki rizik koji sa sobom povlači odgovornost, ali upravo je to ono što tradicionalna opozicija nije radila proteklih 27 godina", zaključio je Mikić.

Bonus video: