Bojanić: Brajoviću račune za SD plaćala Direkcija Željeznica CG

Bojanić je kazao da je jedan račun od 389 eura za konvenciju SD Podgorice, a drugi iz januara ove godine kada je bio partijski kongres
102 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.06.2016. 16:19h

Šef kluba samostalnih poslanika Mladen Bojanić objavio je da posjeduje dokaze koji svjedoče o zloupotrebi državnih resursa Socijaldemokartije Ivana Brajovića.

On je na pres konferenciji u Skupštini saopštio da je Direkcija Željeznica Crne Gore platila račun za konvenciju SD u hotelu Ramada.

Brajović je predsjednik SD, ali i šef Ministarstva saobraćaja u okviru koga je Direkcija za saobraćaj, podsjetio je Bojanić.

On je kazao da je to u surpotnosti sa načelnim stavom te partije da će se boriti za bolju i uspješniju Crnu Goru, protiv korupcije i kriminala.

Iako se radi o iznosu od oko 1000 eura, za dva računa o kojima je govorio Bojanić, on smatra da je to dokaz o neskladu riječi i dijela.

Pošto se radi o zloupotrebi položaja Bojanić će dokaze koje posjeduje proslijetii Tužilaštvu, Agenciji za antikorupciju u Državnoj revizorskoj instituciji.

Bojanić je kazao da je jedan račun od 389 eura za konvenciju SD Podgorice, a drugi iz januara ove godine kada je bio partijski kongres.

To su računi za zakup sale i vodu.

Navodi koje je iznio poslanik Mladen Bojanić su iskonstruisani i netačni, zato ih sa indignacijom odbacujemo, saopštili su iz Direkcije za željeznice.

"Direkcija za željeznice je sve skupove koje je organizovala u hotelu Ramada uredno platila, za šta postoji uredna dokumentacija, i biće dostupna svima koji za to pokažu interesovanje. Direkcija za željeznice će bez obzira na grubi pokušaj njene diskreditacije nastaviti da posluje transparentno i zakonito, kao što je to i do sada radila", navodi se u reagovanju Direkcije.

SD: Bojanić podmetačinama pokušao da spriječi izbor novog predsjednika Parlamenta >>>

Bonus video: