Probijen rok za imenovanja opozicionih kandidata u državnoj administraciji

"Vijestima" je iz opozicije objašnjeno da nisu ni dostavili spisak kandidata, i da im je bilo nagoviješteno da će sjednica Vlade biti održana juče ali da to nije učinjeno jer je premijer Milo Đukanović bio na sjednici Parlamentarne skupštine NATO-a
2 komentar(a)
Gojko Pejović (novina)
Gojko Pejović (novina)
Ažurirano: 31.05.2016. 09:46h

Vlada je probila rok za imenovanje opozicionih kandidata u državnoj administraciji i organima upravljanja. Ona je trebalo da verifikuje imenovanja novih funkcionera na sjednici u četvrtak, koja nije održana.

Prema Sporazumu o uslovima za fer i slobodne izbore, Vlada je 10 dana nakon izbora novih ministara trebalo da na sjednici imenuje kadar URA, SDP-a i Demosa na funkcije, a taj rok istekao je u nedjelju.

Vlada nije održala sjednicu u četvrtak jer nije bilo dovoljno tačaka za dnevni red.

"Vijestima" je iz opozicije objašnjeno da nisu ni dostavili spisak kandidata, i da im je bilo nagoviješteno da će sjednica Vlade biti održana juče ali da to nije učinjeno jer je premijer Milo Đukanović bio na sjednici Parlamentarne skupštine NATO-a.

Između ostalih funkcija, tri partije su predložile Gojka Pejovića za generalnog inspektora u ANB, koga treba da imenuje Vlada ma predlog opozicije.

Bonus video: