Đeljošaj: Da li je Bečanovićku preporučilo anti-albansko djelovanje?

Ukoliko vlada odluči drugačije i ne preduzme konkretne mjere, kao finansijer CANU preko državnog bužeta, ja i albanski narod bilo gdje se nalazi, smatraće da se i politika vlade Crne Gore slaže sa stavovima i podvalama CANU
51 pregleda 27 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.05.2016. 17:02h

Posljednji prijedlog opozicione trojke, koja je sada dio vlade da Tatjana Bečanović postane de fakto kominstar prosvjete, izaziva posebno razočarenje, izjavio je poslanik Albanske alternative, Nik Đeljošaj.

On je napomenuo da je Bečanovićka "osim njenih poznatih stavova", bila i predsjednik savjeta za izradu "poznatog riječnika" CANU.

Đeljošaj je kazao da se zbog tog prijedloga "s pravom pita", da li je ovaj prijedlog da Bečanovićka preuzme tako odgovornu funkciju preporučilo zadnje "antialbansko djelovanje"

"Ovim postupcima opozicija pokazuje da neće promjene ali ni saradnju sa Albancima, a mi smo svima pružili ruku, na djelu. Ne želeci da ulazim u detalje, ovim putem sugerišem opoziciji, da povuče svoj prijedlog što prije ili da se g. Bečanović sama povuče. Njeno djelovanje treba biti u pravcu izvinjenja i povlačenja "riječnika". Ukoliko opozicija ne prihvata dobronamjernu sugestije, pozivam članove vlade, da glasaju protiv njenog imenovanja", kazao je Đeljošaj.

On je dodao da bez obzira kojoj političkoj strani pripadali, ko gleda realno zadnja događanja, shvatiće da je njeno neimenovanje neophodno zbog nastale situacije.

"Ovaj slučaj ima više razloga za odbijanje nego prethodni oko ministra poljoprivrede od strane premijera Đukanović. Ukoliko vlada odluči drugačije i ne preduzme konkretne mjere, kao finansijer CANU preko državnog bužeta, ja i albanski narod bilo gdje se nalazi, smatraće da se i politika vlade Crne Gore slaže sa stavovima i podvalama CANU", kazao je Đeljošaj.

Bonus video: