Stanišić i Krivokapić na zasijedanju Parlamentarne skupštine NATO

Na Plenarnom zasijedanju, 30. maja, učesnicima sjednice će se obratiti predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Mihael Turner, predsjednici albanskog parlamenta i vlade Ilir Meta i Edi Rama, zamjenik generalnog sekretara NATO-a Aleksander Veršbou i crnogorski premijer Milo Đukanović
1 komentar(a)
NATO ilustracija, Foto: Shutterstock
NATO ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.05.2016. 12:20h

Stalna delegacija Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO učestvovaće u radu Proljećnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine Alijanse koje počinje danas u Tirani.

U crnogorskoj delegaciji su Obrad Stanišić i Ranko Krivokapić.

Proljećnje zasijedanje u Tirani okupiće oko 260 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine u vezi sa tim.

Biće organizovani sastanci pet komiteta Parlamentarne skupštine NATO: Političkog i komiteta za bezbjednost i odbranu, nauku i tehnologiju, civilnu dimenziju bezbjednosti i ekonomiju i bezbjednost.

Kako je saopšteno iz crnogorskog parlamenta, delegatima će se obratiti predstavnici vlada, akademske zajednice, NVO sektora i NATO-a.

Na Plenarnom zasijedanju, 30. maja, učesnicima sjednice će se obratiti predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Mihael Turner, predsjednici albanskog parlamenta i vlade Ilir Meta i Edi Rama, zamjenik generalnog sekretara NATO-a Aleksander Veršbou i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Domaćin ovog skupa biće delegacija Albanije pri Parlamentarnoj skupštini NATO.

Bonus video: