LP: Novi predsjednik Skupštine da bude iz vladajuće koalicije

"Paradoksalno je da većina predlagača takvog Prijedloga rješenja budu poslanici vladajuće koalicije bez koalicionog Sporazuma sa Pozitivnom, a zbog jednostranog raskida koalicionog Sporazuma od strane SDP, u januaru ove godine, smo nedavno razriješili bivšeg Predsjednika Skupstine Ranka Krivokapica", navodi se u saopštenju
11 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Skupština Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.05.2016. 12:03h

Novi predsjednik Skupštine trebalo bi da bude poslanik vladajuće koalicije, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

U toj stranci vjeruje da je logično, prirodno i politički očekivano da novi predsjednik Skupštine Crne Gore bude jedan od inicijatora razrješenja bivšeg predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

"Jedan od 36 poslanika iz redova Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative, Force ili Demokratske partije socijalista, odnosno poslanik vladajuće koalicije. Liberali su uvijek,na nivou principa upozoravali da bilo čiji partijski interesi ne mogu biti ispred volje građana", kaže se u saopštenju LP-a.

Podsjeća se da je poslanik LP-a, Andrija Popović, ranije predložio da na čelo Skupštine, do kraja mandata, dođe poslanik iz partija manjinskih naroda, i da bi na taj način pokazali crnogorsku širinu, građanski duh a konačno jedan od najviših državnih funkcionera bio bi predstavnik manjina.

Liberali smatraju da nije normalno i logično, uz svo dužno poštovanje prema aktuelnom kandidatu za ovu funkciju Darku Pajoviću i njegovoj partiji, da predsjednik Skupštine može biti neko ko nije dio vladajuće koalicije i većine i za koga nije jasno da li je opozicija ili je vlast.

"Paradoksalno je da većina predlagača takvog Prijedloga rješenja budu poslanici vladajuće koalicije bez koalicionog Sporazuma sa Pozitivnom, a zbog jednostranog raskida koalicionog Sporazuma od strane SDP, u januaru ove godine, smo nedavno razriješili bivšeg Predsjednika Skupstine Ranka Krivokapica", navodi se u saopštenju.

U LP-u su zaključili da se, iako se mora priznati specifičnost političkog trenutka, sada gotovo svi, kako parlamentarni tako i vanparlamentarni subjekti, na crnogorskoj političkoj sceni i vlast i opozicija.

Bonus video: