Marković: Sjever države će biti mjesto gdje će mladi imati sigurnost za sebe i svoje porodice

"Pažljivo sam vas slušao i čuo ono što su najvažnije potrebe vas i vaših porodica u krajevima iz kojih potičete. Kao što znate, neka od obećanja koje sam tom prilikom dao, već su ispunjena"
1639 pregleda 10 komentar(a)
Sa sastanka Markovića sa predstavnicima Fondacije "Gusinje" u Njujorku 27. septembar, Foto: Gov.me
Sa sastanka Markovića sa predstavnicima Fondacije "Gusinje" u Njujorku 27. septembar, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.12.2018. 10:19h

Vlada Crne Gore nastaviće intenzivno da sprovodi ambiciozne ali realne razvojne politike, a sjever države će sve više biti mjesto gdje će posebno mladi, imati sigurnost za sebe i svoje porodice, naveo je premijer Duško Marković u pismu Fondaciji "Gusinje" koja je sinoć organizovala donatorsko veče.

On se zahvalio na uspješnom i srdačnom sastanku i prijemu tokom posjete Njujorku u septembru.

"Pažljivo sam vas slušao i čuo ono što su najvažnije potrebe vas i vaših porodica u krajevima iz kojih potičete. Kao što znate, neka od obećanja koje sam tom prilikom dao, već su ispunjena", navodi se u pismu.

Dodaje se da premijer vjeruje da su predstavnici dijaspore time i dodatno podstaknuti da podržavaju razvoj svog zavičaja i svoje zemlje.

"Ali, znajte da su ovi napori zajednički. Mnogo se i vrijedno radi u našoj Crnoj Gori. Ona danas nije ista Crna Gora iz koje ste otišli. Ona je evropska i evroatlantska i kao uvijek dom za sve koji su njeni građani", piše u pismu premijera.

Postignuti rezultati, smatra on, daju za pravo da "budemo optimistični, čak i samouvjereni.

"Sjever Crne Gore će sve više biti mjesto gdje će naši ljudi, posebno mladi, imati sigurnost za sebe i svoje porodice".

Marković je naglasio da su riječ i predlog dijaspore dragocjeni kao što je važna i svaka podrška koju iskazuju prema svojoj zemlji.

"Sa druge strane, znam i koliko je dragocjena pažnja matice prema vama koji ste daleko, a svakog dana živite Crnu Goru", navodi se u pismu premijera.

U pismu se navodi i da je Marković poželio uspjeh u ostvarenju zajedničkih ciljeva kao i da je čestitao predstojeće praznike.

Bonus video: