Banović i zvanično ambasador u UK

„Banović je upoznao kraljicu Elizabetu sa obilježavanjem jubileja desetogodišnjice od obnove nezavisnosti Crne Gore, kao i priroitetima u radu tokom svog mandata“, kaže se u saopštenju
87 pregleda 7 komentar(a)
Borislav Banović, Foto: Savo Prelević
Borislav Banović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2016. 16:08h

Ambasador Crne Gore u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Borislav Banović predao je akreditivna pisma kraljici Elizabeti Drugoj u Bakingemskoj palati, čime je i zvanično stupio na dužnost.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, kraljica Elizabeta Druga je poželjela Banoviću dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju diplomatske misije i ocijenila odnose dvije zemlje veoma dobrim i prijateljskim.

„Banović je upoznao kraljicu Elizabetu sa obilježavanjem jubileja desetogodišnjice od obnove nezavisnosti Crne Gore, kao i priroitetima u radu tokom svog mandata“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Banović zahvalio na podršci Velike Britanije evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore, uz nadu da će uspješni bilateralni odnosi dvije države biti dodatno unaprijeđeni.

Bonus video: