Mustafić u Čikagu: Saradnju iseljenika i zavičaja jačati čvršćim vezama sa državnim institucijama

„Iskazana su očekivanja da će novim zakonskim rješenjima i preko predstavnika u Savjetu za iseljenike, zajednica u Čikagu imati intenzivnije kontakte sa domovinom“, kaže se u saopštenju
72 pregleda 5 komentar(a)
Suljo Mustafić, posjeta Čikago, Foto: Kabinet potpredsjednika Sulja Mustafica
Suljo Mustafić, posjeta Čikago, Foto: Kabinet potpredsjednika Sulja Mustafica
Ažurirano: 26.05.2016. 12:18h

Saradnju iseljenika i zavičaja potrebno je jačati čvršćim vezama sa državnim institucijama, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Skupštine, Sulja Mustafića sa iseljenicima i privrednicima u Sjedinjenim američkim državama (SAD).

Mustafić je boravio u SAD povodom obilježavanja decenije nezavisnosti Crne Gore, gdje je bio počasni gost kulturnog centra „Rumija“ iz Čikaga.

Na sastanku je konstatovano da je potrebna obostrana podrška jačanju saradnje i međusobnih veza iseljenika i zavičaja i čvršća veza sa državnim institucijama, posebno sa onima koje se bave pitanjem iseljenika.

„Iskazana su očekivanja da će novim zakonskim rješenjima i preko predstavnika u Savjetu za iseljenike, zajednica u Čikagu imati intenzivnije kontakte sa domovinom“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je ukazano na značaj parterstva Crne Gore i SAD-a i podršku u integracijama koja je posebno važna u procesu pridruživanja NATO alijansi.

„Ulazak Crne Gore u NATO savez biće dobar bezbjedonosni okvir koji će potspješiti vladavinu prava i stvoriti bolji ambijent za ekonomska ulaganja“, kazao je Mustafić.

Mustafić je posjetio novoizgrađeni vjerski objekat koji su kupili i adaptirali za ovu namjenu isljenici iz Bara, a otvaranje će biti početkom predstojećeg mjeseca Ramazana.

„Musatfić je istakao zadovoljstvo uspješnim završetkom tog projekta i činjenicom da će to biti prostor u kome će se okupljati iseljenici iz Bara i drugih krajeva i koji će biti vezani za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

On se zahvalio iseljenicima za sve humanitarne i društvene aktivnosti u kojima su učestvovali u rodnom kraju i širom Crne Gore.

Bonus video: