Ljuljđuraj: Priča o statutu manipulacija vlasti

Razlog za donošenje ove odluke, u Skupštini Tuzi obrazložili su Zakonom o glavnom gradu kojim je „propisano da će Opštine Golubovci i Tuzi donijeti svoje statute u skladu sa ovim zakonom u roku od 60 dana od donošenja statuta glavnog grada“
89 pregleda 0 komentar(a)
Kolja Ljuljđuraj, Foto: Arhiva Vijesti
Kolja Ljuljđuraj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.05.2016. 19:12h

Razmatranje predloga odluke o pokretanju postupka za donošenje statuta opštine u okviru Glavnog grada - Tuzi, na predstojećoj sjednici, jeste manipulacija građanima na teritoriji Malesije, smatra Kolja Ljuljđuraj.

Predsjednik Opštinskog odbora SNP Tuzi i odbornik u Skupštini glavnog grada Ljuljđuraj, istakao je da je sjednica Skupštine GO Tuzi, zakazana za 26. maj, ponavljanje već viđenog, sa izuzetkom navedene tačke dnevnog reda.

Razlog za donošenje ove odluke, u Skupštini Tuzi obrazložili su Zakonom o glavnom gradu kojim je „propisano da će Opštine Golubovci i Tuzi donijeti svoje statute u skladu sa ovim zakonom u roku od 60 dana od donošenja statuta glavnog grada“.

„Očigledno je da je razmatranje ove tačke dnevnog reda još jedna manipulacija građanima na teritoriji Malesije, razmatranjem nečega što ne postoji, jer usvojeni zakon u Skupštini Crne Gore stupa na snagu tek 2018. godine“, izjavio je Ljuljđuraj, dodajući da nije izvjesno da će zakon uopšte stupiti na snagu jer će se, kako navodi „potvrditi da je on neustavan zbog mogućnosti dvostrukog glasa birača sa ovih prostora“.

Ljuljđuraj je podsjetio da su predstavnici u lokalnom parlamentu GO Tuzi ranije ukazali da novousvojeni zakon ne donosi nikakve povoljnosti za građane na ovim prostorima, jer je, prema njegovim riječima, on usvojen uoči izbora da bi se na tim manipulacijama još jednom dobili glasovi birača Malesije.

„SNP je i ranije ukazivao i upozoravao građane da je ovo ista prevara kao najava za održavanje referenduma za punu opštinu Tuzi - Malesija, 2013. godine, uoči predsjedničkih izbora“, kazao je Ljuljđuraj. Smatra da se nastavlja ista priča uoči parlamentarnih izbora- opština u okviru Glavnog grada.

„Apelujemo na građane da shvate da je ovo još jedna u nizu manipulacija od strane aktuelne vlasti i da im adekvatan odgovor daju na sljedećim izborima. SNP će i dalje istrajati u zahtjevu za punom opštinom Tuzi - Malesija, kao i sve druge opštine u CG i oko ovoga nema pregovaranja ni sa kim“, poručio je Ljuljđuraj.

Bonus video: