Đukanović gasi požar unutar DPS

“Toliki broj potpredsjednika je samo jedna rasipnička svijest. Nema nikakve potrebe za tim, čisto da bi se zadovoljile nečije sujete i apetiti koji uopšte nisu mali”
45 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.05.2016. 18:25h

Imenovanje smijenjenog ministra poljoprivrede Petra Ivanovića za potpredsjednika Vlade predstavlja način premijera i lidera DPS-a Mila Đukanovića za umiri nezadovoljstvo u svojoj stranci, siguran je poslanik URA Dritan Abazović.

“Imenovanje Petra Ivanovića predstavlja gašenje požara unutar DPS-a. Siguran sam da tamo postoji veliko nezadovoljstvo, jer su morali da ustupe neka mjesta opozicionim ministrima”, kazao je juče za “Vijesti”.

To što je broj potpredsjednika u Vladi povećan sa tri na pet, po njegovim riječima, posljedica je rasipničke svijesti DPS-a.

“Toliki broj potpredsjednika je samo jedna rasipnička svijest. Nema nikakve potrebe za tim, čisto da bi se zadovoljile nečije sujete i apetiti koji uopšte nisu mali”, kazao je.

Abazović kaže da ga ne bi čudilo da uskoro bude imenovan još jedan potpredsjednik Vlade i to iz redova Pozitivne Crne Gore, nakon što je premijer obećao da će stranka Darka Pajovića dobiti mjesta u institucijama vlasti.

“To mjesto je najbezbolnije. Ta osoba, osim što prima platu i što se vozi sa vozačem, sumnjam da će nešto značajnije raditi,” rekao je.

Đukanović je kazao da Pozitivna zaslužuje mjesta jer u politički dijalog nije ušla ni sa kakvim partijskim interesima, već sa iskrenom željom da doprinese očuvanju stabilnosti i demokratskom razvoju Crne Gore.

Abazović smatra da predstavnicima Pozitivne ne bi trebalo dati nikakva mjesta.

“Ljudi koji su podlegli političkoj korucpiji ne bi trebalo da obavljaju bilo kakvu javnu funkciju. Ali, s obzirom na to da premijer Milo Đukanović svoj način vladanja bazira na tome, ne čudi što će pokušati da ih nekako zadovolji, pošto su mu pružili ruku onda kada je i sam znao da nije trebalo da mu je pruže”, kazao je za “Vijesti”.

U URA i u Demosu saglasni su da je Đukanović bio primoran na to nakon što je opoziciona “trojka”, koju sa njima čini još i SDP, odbila da im ustupi dio svojih mjesta.

“Mislim da je to neka vrsta pobjede opozicije. Ovo je jasno znak da je opozicija do kraja ostala principijelna i da su njeni zahtjevi morali biti usvojeni kako bi se ovaj Sporazum do kraja realizovao”, rekao je juče “Vijestima” član Predsjedništva Demosa Dragiša Janjušević.

Bonus video: