Novaković novi predsjednik SO Bar, Kalinić: "Izvinjavam se, ovo je fukarluk"

Vođena je četvorosatna rasprava, tokom koje Novaković nije odgovorio na oštre napade opozicije
87 pregleda 59 komentar(a)
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.05.2016. 17:16h

Radomir Novaković Cakan (Pozitivna Crna Gora) od danas je novi predsjednik Skupštine Opštine Bar.

Za Novakovića je glasalo svih 19 odbornika vladajuće barske koalicije DPS-SD-Pozitivna-BS, koji su jedini i uzeli listiće.

Opozicija je napustila sjednicu neposredno prije nego što je Novaković položio zakletvu.

Prethodno je vođena četvorosatna rasprava, tokom koje Novaković nije odgovorio na oštre napade opozicije.

Najavljujući glasanje, predsjedavajuća Nada Marstijepović (SDP) je rekla da ona nakon svega izrečenog "ne bi prihvatila ovu fotelju".

Seriju napada otvorio je Srđan Kalinić (DEMOS), odmah nakon što je predlog za novog predsjednika SO obrazložio Mićo Orlandić (SD).

Orlandić je istakao da je Novaković "dokazani privrednik, humanista i filantrop koji će znati da vodi SO na pravi način, u skladu sa interesom svakog našeg građanina".

"Ovo je, izvinjavam se na terminu koji inače koristi i negativna Crna Gora, fukarluk. Nakon Nikšića, Budve i Podgorice, prvom prilikom ćete ovo uraditi i sa ovima sa kojima ste sad u vlasti. Ni za vas lično, ni za negativnu ne postoje moral i etika. Vi niste prevarili pojedinca, prevarili ste 1.400 opozicionih birača Pozitivne... radi vaše patološke želje da sjednete u fotelju predsjednika...", kazao je Kalinić

Snežana Jonica (SNP) je rekla da bi odustala od te fotelje da je nju "Orlandić ovako predlagao" i pričao o Novakovićevoj firmi, "kao da nju kandiduje" za predsjednika SO.

Savo Vujošević (DEMOS) je dodao da se vlast "šegači sa većinom građana jer postavlja nekompetentnu osobu, bez potrebnih kvalifikacija". Ocijenio je da je izbor trebalo sprovesti 1. aprila.

Aleksandar Rakočević (DEMOS) ukazao je da je "Novaković pozitivan samo na DPS".

Bonus video: