Amfilohije: Nek' se kaju i oni što sude Maroviću

Amfilohije je kazao da i “ovo što je Marović bio malo u zatvoru, reče, neko od njegovih, možda je to i dobro da vidi u šta je uložio ovih svojih 30 godina"
115 pregleda 101 komentar(a)
Amfilohije, Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Amfilohije, Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.05.2016. 19:03h

Nije samo Marović taj koji treba da se pokaje, već bi to trebalo svi da učine, rekao je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije danas na liturgiji održanoj povodom obilježavanja jubileja 900 godina crkve Svetog Nikole u manastiru Gradište u Buljarici, na pitanje da li je on savjetovao Svetozaru Maroviću da se pokaje i prizna krivicu.

Mitropolit je kazao da nema bezgrešnih.

"Ne samo Svetozar, nego i ja i svi mi, ako se kajemo, treba pred Bogom da se pokajemo. A svi imamo razloga da se kajemo, ne samo Svetozar Marović. Čovjek je, niko bez grijeha, sem jednog Boga. Pa i oni koji ga sude sada, vrijeme će da pokaže, da bi i njima trebalo pokajanja. Kao što i meni treba, jer samo na pokajanju se gradi istinski čovjek, istinska država, istinska vlast, istinski napredak svakoga naroda. Daj Bože da tako bude i Svetozaru Maroviću”, rekao je Amfilohije.

On je kazao da i “ovo što je Marović bio malo u zatvoru, reče, neko od njegovih, možda je to i dobro da vidi u šta je uložio ovih svojih 30 godina”.

"Ne samo on, nego i svi mi, da vidimo u šta smo uložili ovo naše vrijeme. Da ono što je dobro, da to nastavimo, a ono što nije dobro, da se svi koliko nas ima pokajemo. Jer i to je prvo prizvanje Hristovo - “pokajte se, promijenite se, mijenjajte se neprekidno”, jer se približilo carstvo nebesko”, kazao je Amfilohije.

Bonus video: