Pajović - Hojt Brajan Ji: Sporazum vlasti i opozicije veliki demokratski iskorak

Pajović je rekao da je Pozitivna uslovljenom podrškom Vladi, postavila tri cilja
5 komentar(a)
Hojt Brajan Ji, Darko Pajoivć, Foto: Pozitivna Crna Gora
Hojt Brajan Ji, Darko Pajoivć, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 21.05.2016. 18:38h

Sporazum između vlasti i opozicije veliki je demokratski iskorak i garant očuvanja mira i politicke stabilnosti za Crnu Goru, ocijenio je predsjednik Pozitivne Darko Pajović u razgovoru sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju američkog State departmenta Hojtom Brajanom Jiem.

Pajović je rekao da je Pozitivna uslovljenom podrškom Vladi, postavila tri cilja.

"Mir i politička stabilnost, koju danas imamo, uspješan nastavak evroatlanskih integracija, što potvrđuje i potpisani Protokol o pristupanju NATO-u i treći-kontrola izbornog procesa i sprječavanje zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe", rekao je Pajović, saopšteno je iz Pozitivne.

On je kaza da prvi put nakon 27 godina opozicija učestvuje u vlasti sa jasnim zadatkom i ciljem. "Dakle, za ciljeve koje je postavila Pozitivna, danas mozemo konstatovati da su u potpunosti ispunjeni”, naglasio je Pajović.

Prema rijecima Pajovića puna primjena izbornog zakonodavstva i jačanje institucija sistema je najveći izazov u narednom periodu.

“Jake institucije su kljuc za efikasnu borbu protiv korupcije i uspostavljanje vladavine prava, kao najvecih izazova u integracionim procesima”, rekao je Pajović.

On je ocijenio da NATO nema alternativu i da je više nego ikad, garant mira i sigurnosti. "Svaki novi korak ka punopravnom clanstvu jeste korak ka stabilnosti drzave Crne Gore i Zapadnog Balkana u cjelosti", kazao je Pajović.

Pajović je istakao da su SAD pouzdan partner i prijatelj Crne Gore na putu njene dalje demokratizacije, kao i evropskih i NATO integracija.

Bonus video: