Hojt Brajan Ji: Crna Gora je napredovala u oblasti vladavine prava

ako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, Ji je Đukanoviću čestitao desetogodišnjicu nezavisnosti, potpisivanje Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u i izbor Vlade izbornog povjerenja
4 komentar(a)
Milo Đukanović, Hojt Brajan Ji, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Hojt Brajan Ji, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 21.05.2016. 16:08h

Crna Gora je napredovala u oblasti vladavine prava i to je potvrda da se ozbiljno shvataju obaveze prema članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji (EU), ocijenio je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara, Hojt Brajana Ji.

Ji se danas sastao sa predsjednikom Vlade Crne Gore, Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, Ji je Đukanoviću čestitao desetogodišnjicu nezavisnosti, potpisivanje Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u i izbor Vlade izbornog povjerenja.

„Crna Gora je tokom protekle dvije decenije prešla daleki put, možda se to lako zaboravi, ali je riječ o ogrmonom dostignuću“, rekao je Ji, uz priznanje premijeru za lične zasluge i doprinos takvom razvoju države.

On je istakao da je ostvaren zavidan napredak u oblasti vladavine prava, kako u pogledu bilansa rezultata tako i u odnosu na rad institucija.

„Cijenimo napore Vlade u ovoj oblasti, što potvrda da se ozbiljno shvataju obaveze prema članstvu u NATO i EU“ ocijenio je Ji i poručio da će SAD nastaviti da podržavaju Crnu Goru u reformskim procesima.

To će, prema njegovim riječima, dodatno uticati na afirmaciju ogromnog potencijala Crne Gore i privlačenje stranih investitora, konkretno i američkih.

Đukanović je, kako je saopšteno, zahvalio na čestitkama i i podršci SAD u očuvanju stabilnosti i razvoju demokratije u Crnoj Gori.

„SAD u Crnoj Gori imaju odgovornog i pouzdanog partnera koji je spreman da i ubuduće bude promoter zajedničkog sistema vrijednosti, ekonomskog i demokratskog razvoja“, istakao je premijer.

Bonus video: