SDP Berane kritikovao organizatore skupova održanih povodom 10 godina nezavisnosti

OO SDP Berane navodi da je njihov jedini grijeh što su stvari nazivali pravim imenom – pohara Crne Gore
2 komentar(a)
Berane grad, Foto: Rabrenović
Berane grad, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 20.05.2016. 17:07h

Lokalni odbor SDP Berane kritikovao je danas organizatore sinoćnjih skupova koji su u ovom gradu održani povodom desete godišnjice neavisnosti Crne Gore, zbog toga što nijesu bili pozvani na te svečanosti.

U Beranama je sinoć povodom decenije nezavisnosti gradonačelnik Dragoslav Šćekić priredio prijem u Spomen kući vojvode Gavra Vukovića, dok je Opštinski odbor DPS svečanu akademiju prije toga organizovao u Centru za kulturu.

Odbornici DPS su prisustovali i prijemu koji je organizovao predsjednik opštine.

Iz OO SDP su saopštili da ih više boli što ih nijesu pozvali njihovi dojučerašnji koalicioni partneri sa kojima su, kako su kazali, obnavljali državnost.

„Izgleda da smo u taj projekat ušli sa različitim ciljevima i motivima. Mi smo željeli državu socijalne pravde i Crnu Goru jednakih mogućnosti za sve, a oni su čini se željeli Crnu Goru privatnu državu užeg kruga ljudi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se kako je SDP želio da poslije referenduma nema pobjednika ni poraženih.

„Na toj želji ćemo istrajati svi zajedno, i oni koji su glasali DA i oni što su vjerujući da je tako bolje zaokružili NE, kako bi smo od naše Crne Gore napravili dobro i bogato mjesto za život naše djece“ – kaže se u saopštenju.

OO SDP Berane navodi da je njihov jedini grijeh što su stvari nazivali pravim imenom – pohara Crne Gore.

„Draga gospodo iz OO DPS, nije Crne Gora ničija prćija, niti iko ima tapiju nad njenom nezavisnošću. U susret 21. Majui desetogodišnjici obnove nezavisnosti pozdravljamo sve ljude dobre volje, bez obzira na naciju, vjeru i političku pripadnost, velikim pozdravom – neka je vječna Crna gora svih građana i jednakih mogućnosti“ – zaključuje se u saopštenju OO SDP Berane.

Bonus video: