Bečić: Crnoj Gori hitno potrebna liderska i kadrovska obnova

Dodaje se da je Bečić na kraju istakao da je Crna Gora najljepša zemlja na Balkanu, te da će Demokrate raditi na tome da bude i najbolja i najbogatija, jer to građani ove države i zaslužuju
55 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Hojt Brajan Li, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Hojt Brajan Li, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 20.05.2016. 14:24h

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se danas u Podgorici sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Hojt Brajanom Jiem.

Predsjednik Demokrata i visoki zvaničnik Stejt dipartmenta razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na ekonomske i probleme organizovanog kriminala i korupcije.

"U prostorijama Demokratske Crne Gore, Bečić je gosta upoznao sa činjenicom da su Demokrate bile prve koje su, u cilju razrješenja teške političke, ekonomske, institucionalne i svake druge krize, pozvale na dijalog. On je podsjetio da je tek nakon toga predsjednik Parlamenta organizovao prvi sastanak Parlamentalnog dijaloga predstavnika političkih subjekata koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore, u kojem su najviši predstavnici Demokrata učestvovali više od dva mjeseca, a koji su napustili onog trenutka kad je Premijer Đukanović tendeciozno pokrenuo Inicijativu za glasanje o povjerenju Vladi, čime je uveo političku korupciju na vrata državnog Parlamenta. Drugi razlog za napuštanje dijaloga bilo je okončanje pravnog procesa u slučaju “Limenka”, iz kojeg je brat Premijera i porodica Đukanović izašla bogatija, a Država Crna Gora i svi njeni građani siromašniji za 10,5 miliona eura i to u izbornoj godini", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je predsjednik Demokrata ponovio stav da je Crna Gora sa ovom garniturom političara na vlasti dostigla dno u svakom smilu, te da joj je hitno potrebna liderska i kadrovska obnova, snažna borba protiv kriminala i korupcije, jer to ne može da radi partija čiji su funkcioneri priznali da su kriminalci i šefovi organizovanih kriminalnih grupa.

"Bečić je istakao i da je cilj Demokrata, pored realizacije sveobuhvatnog programa “Pobjede, a ne podjele”, da pokažemo svima u Crnoj Gori kako funkcioniše pravna država i da vratimo povjerenje u pravo i pravdu. U tom smislu, predsjednik Demokratske Crne Gore je podsjetio da smo Specijalnom državnom tužilaštvu predali nekoliko predmeta iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, te da pripremamo dokumentaciju kojom ćemo nastaviti da procesuiramo kriminalce u Crnoj Gori. Na kraju, predsjednik Demokrata je naglasio da je posebno zabrinjavajuća činjenica da vlast u Crnoj Gori nikada nije smijenjena na izborima", navodi seu saopštenju.

Dodaje se da je Bečić na kraju istakao da je Crna Gora najljepša zemlja na Balkanu, te da će Demokrate raditi na tome da bude i najbolja i najbogatija, jer to građani ove države i zaslužuju.

"Gospodin Hojt Brajan Ji i gospodin Bečić su razgovarali i o iskustvima predsjednika Bečića tokom posjete SAD-u", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: