DF: Policija da zabrani skup pristalica Mila Đukanovića 21. maja

"Primjećujemo da skup DPS-a neće svojim prisustvom ,,uveličati'' neke osobe koje su bile veoma važne za 21. maj 2006, u prvom redu Naser Keljmendi, Darko Šarić i Safet Kalić"
25 komentar(a)
DF konferencija, Foto: Boris Pejović
DF konferencija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.05.2016. 11:49h

Demokratski front je pozvao načelnika Centra bezbjednosti u Podgorici i najodgovornije u MUP-u da pod "hitno donesu" rješenje slično onom kojim su zabranili skup DF-a, i zabrane "okupljanje pristalica Mila Đukanovića" koje je najavljeno za subotu na glavnom gradskom trgu u Podgorici, jer je "neuporedivo više elemenata i razloga zbog kojih je trebalo zabraniti skup DPS-a".

"Da su se MUP i Centar bezbjednosti rukovodili presudama, priznanjima o izvršenim krivičnim djelima i optužnicama, dakle bez ikakvih bezbjednosnih provjera i špijuniranjem pribavljenih procjena, trebali su odmah zabraniti skup koji je zakazala Demokratska partija socijalista, jer će na ovoj manifestaciji biti vrh ove partije, a među njima se nalaze presuđeni kriminalci, kao i oni koji se sumnjiče za najteža krivična djela i koji su zbog nedostatka vladavine prava još uvijek na slobodi", navodi se u saopštenju DF-a.

Oni su naveli i da će se među pristalicama predsjednika DPS-a naći određeni broj lica koja dolaze iz "podzemlja".

"Primjećujemo da skup DPS-a neće svojim prisustvom ,,uveličati'' neke osobe koje su bile veoma važne za 21. maj 2006, u prvom redu Naser Keljmendi, Darko Šarić i Safet Kalić, jer su službeno spriječeni, odnosno nalaze se u zatvorima izvan Crne Gore. Ali dobar dio lica koja čine tu mrežu, a koja se nalaze na slobodi zahvaljujući Milu Đukanoviću, će sigurno biti uz svoga šefa", kazali su iz DF-a.

Zbog svega navedenog u DF-u smatraju da bi "bilo logično da se okupljanje odmah zabrani".

"Podsjećamo javnost da je DF, kao i do sada, uredno prijavio skup koji je trebao da se održi ispred Skupštine Crne Gore, a na kojem je narod trebao da izrazi svoje nezadovoljstvo zbog kriminala, katastrofalnih ekonomskih prilika, siromaštva, kao i političke korupcije na osnovu koje funkcionišu vlade Mila Đukanovića, kako ona u ranijem sastavu tako i ova rekonstruisana. Međutim, tada na scenu stupa MUP i CB Podgorica koji se još jednom direktno uključuje i miješa u političke odnose u zemlji, zabranjuje skup DF-a, a sve to obrazlaže raznim nebulozama, neistinama, podvalama, spletkama i intrigama. Nama je jasno da MUP i CB Podgorica predstavljaju najobičniju partijsku ćeliju DPS-a, i da je njihova jedina uloga zaštita diktatora i onoga što je opljačkao od građana, što su pokazali više puta, ali su dužni da objasne građanima zašto zabranjuju mirni skup opozicije, a dozvoljavaju režimsku paradu koju će predvoditi likovi iz kriminalnog miljea, odnosno vrh DPS-a", kazali su u DF-u.

Iz te partije su poručili Milu Đukanoviću, "da je njegovo vrijeme prošlo", kao i da se rekonstrukcijom kabineta saznalo "ko su puleni iz redova opozicije".

Policija, zbog bezbjednosnih razloga, nije Demokratskom frontu (DF) odobrila održavanje protesta 21. maja ispred Skupštine Crne Gore

Bonus video: