DF: Policija nam zabranila da održimo protest 21. maja

„Obrazloženje za zabranu skupa je toliko neprimjereno i proizvoljno, da je to nezapamćeno u nekoj državi koja bi sebe željela nazvati demokratskom“, kazao je funkcioner DF-a, Milutin Đukanović na konferenciji za novinare
113 komentar(a)
Demokratski front Skupština incident, Foto: Savo Prelević
Demokratski front Skupština incident, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2016. 17:49h

Policija, zbog bezbjednosnih razloga, nije Demokratskom frontu (DF) odobrila održavanje protesta 21. maja ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz tog političkog saveza.

„Obrazloženje za zabranu skupa je toliko neprimjereno i proizvoljno, da je to nezapamćeno u nekoj državi koja bi sebe željela nazvati demokratskom“, kazao je funkcioner DF-a, Milutin Đukanović na konferenciji za novinare.

On je rekao da Crna Gora nije demokratska država, "pa samim tim DF ne iznenađuje takav postupak Vlade".

„Povezivati sa DF-om neke osobe koje su bezbjedonosno interesantne je više nego prozivoljno. Mi znamo da su glavni kriminalci najviše povezani sa Demokratskom partijom socijalista“, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, DF je pokazao da su skupovi koje organizuju mirni i da nikada nije bilo provokacija od poslanika te partije.

Đukanović je kazao da je parlamentu dokazano da DF 24. oktobra nije izazvao nikakav incident.

"Bivši ministar unutrašnjih poslova i predsjednik parlamenta prećutno su priznali da su te nerede izazvali „kriminalci obučeni u policijske uniforme“, dodao je Đukanović.

Jovan Vučurović iz DF-a kazao je da se radi o očiglednom političkom progonu DF-a "od diktatora i njegovog represivnog aparata koji se potpuno pogubio nakon prošlog petka kada mu je u Skupštini u lice saopšteno ono što o njemu misli većina Crne Gore".

“Zabrane, pretresi, prijetnje, dio su svake diktature i nešto sa čime se DF odavno susreće, pa i ovih dana kada policija upada u stanove naših funkcionera i istaknutih aktivista, ali, ako misle da je to način da zaustave DF ili da nekoga uplaše, onda su se grdno prevarili”, rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, u dokumentu u kojem se obrazlaže stav Vlade o zabrani skupa, saopštene su razne “nebuloze, prepoznatljiv rukopis zloglasne crnogorske udbe koja podvaljuje i vrši zamjene teza”.

Vučurović je rekao da se u tom dokumentu pominju i pripadnici bivše Vojske Jugoslavije.

"DF zna da je to ono što smeta Milu Đukanoviću, i što ga podsjeća na “izdaju” koju je napravio 1999. godine. Jer to su ljudi koji su časno branili svoju otadžbinu, ispunjavali svoj dug prema zemlji i zakletvi koju su dali, dok je on, sa druge strane, kao član vrhovne komande u sred NATO agresije letio u Brisel u sjedište agresora”, dodao je on.

Prema riječima Vučurovića, takvim potezom Đukanović je otkrio da je njegova politika pred porazom, "da je slab i da tu politiku “zla” ne može spasiti ni bivša opozicija".

Bonus video: