Milačić: Potpisivanje protokola o pristupanju NATO-u nelegitiman i nedemokratski akt

"Kako je pokazala afera "Depeša", koju je javnosti dostavio Pokret za neutralnost, premijer Milo Đukanović vuče Crnu Goru u NATO, između ostaloga, na bazi klasičnih falsifikata kada su u pitanju podaci o podršci građana učlanjenju u NATO"
62 pregleda 15 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 19.05.2016. 14:06h

Potpisivanje protokola o pristupanju NATO alijansi, imajući u vidu stav većine građana Crne Gore koji se zalažu za mirnodopsku politiku baziranu na konceptu neutralnosti i neučestvovanja u sukobima blokova, današnje potpisivanje protokola o pristupanju NATO savezu je nelegitimni akt, koji nema utemeljenje u narodnoj volji, saopštio je Marko Milačić, izvršni direktor Pokreta za neutralnost Crne Gore.

Države članice NATO-a danas su potpisale protokol o pristupanju Crne Gore tom savezu, što će, kako je rečeno, biti jasan znak da Alijansa nastavlja da pomaže u izgradnji stabilnosti i bezbjednosti na Zapadnom Balkanu.

"Riječ je o nedemokratskom činu, suprotnom želji većine građana Crne Gore, koji je plod dogovora dvije partnerske nedemokarstke elite, one u sjedištu NATO-a, u Briselu, i ove na vlasti u Crnoj Gori. Kao takav ovaj, ali i svi eventualni naredni dokumenti koji se tiču pristupanja, biće temeljno preispitani kada se u Crnoj Gori steknu elementarni demokratski uslovi i dođe do smjene vlasti, nesmjenjive 27 godina. Kako je pokazala afera "Depeša", koju je javnosti dostavio Pokret za neutralnost, premijer Milo Đukanović vuče Crnu Goru u NATO, između ostaloga, na bazi klasičnih falsifikata kada su u pitanju podaci o podršci građana učlanjenju u NATO. Afera Depeša je demonstrirala da crnogorska vlast fabrikuje fakta, smanjujući procenat protivnika NATO integracija za čak 11 odsto", istakao je Milačić.

On je dodao da je jasno da današnje potpisivanje protokola o pristupanju nema dodirnih tačaka sa istorijskom odlukom, kako se ona želi prikazati u propagandnim punktovima režima, već je po tvrdnjnjama Milačića riječ o još jednoj u nizu prevara građana Crne Gore.

"Da je NATO zaista demokratska organizacija ne bi, uzmimo samo to za primjer, ulazili u ugovorne odnose sa Milom Đukanovićem, poslednjim evropskim atokratom, premijerom koji sa skupštinske govornice, svoje političke oponente, nazova “bitangama”, “kretenima” i slično", kazao je Milačić.

Bonus video: