Delegacija britanske konzervativne partije boravila u posjeti PzP-u

6 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2016. 11:15h

Pokret za promjene nastaviće u budućem periodu još intezivniju saradnju sa svojom sestrinskom strankom, britanskom Konzervativnom partijom, dogovoreno je sa delegacijom britanske Konzervativne partije koja je proteklih dana boravila u zvaničnoj posjeti Pokretu za promjene, saopšteno je iz te partije.

Predstavnica Konzervativne partije Velike Britanije Karlota Redi, menadžer za međunarodnju saradnju, zajedno sa svojim saradnikom Andrew Bunnellom, političkim savjetnikom, posjetila je Pokret za promjene. Tokom tri dana boravka Redi je posjetila odbore u Nikšiću, Budvi, Kotoru, Tivtu i Podgorici.

"Ona je upoznata sa slučajem predsjednika Mreže mladih Nikole Bajčetića. Redi je bila zgrožena ponašanjem policije, kao i činjenicom da je Bajčetić nakon svega osuđen na tri mjeseca zatvora. Kazala je da će Konzervativna partija pružiti svu potrebnu podršku kako bi ovaj slučaj bio predstavljen u međunarodnoj javnosti u pravom svijetlu. U Nikšiću je upoznata sa radom PzP od nastanka do danas. Predstavnici PzP su istakli činjenicu da je poslije Podgorice upravo taj grad jedno od glavnih uporišta stranke, a zatim su gošću upoznali sa katastrofalnim stanjem u kom se nalazi Nikšić i njegova privreda", navodi se u saopštenju PzP.

Dodaje se da se Redi upoznala i sa radom Mreže žena Pokreta za promjene.

Tokom prezentacije apostrofirana je činjenica da i pored legislative, žene u Crnoj Gori još uvijek nisu u dovoljnom broju uključene u politiku, te da je neophodno kreirati kvalitetnu politiku koja će biti bliska ženama.

Galerija

Bonus video: