Poslanica Evropskog parlamenta sa bebom na sastanku kod Vujanovića

Fotografiju je na svom Twitter nalogu podijelio šef Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici, Mitja Drobnič
17 komentar(a)
Aneliz Dods, Filip Vujanović, Foto: Twitter.com/DrobnicEUDMNE
Aneliz Dods, Filip Vujanović, Foto: Twitter.com/DrobnicEUDMNE
Ažurirano: 19.05.2016. 10:09h

Poslanica Evropskog parlamenta Aneliz Dods zajedno sa svojom bebom bila je na sastanku kod predsjednika Crne Gore Filipa Vujanović.

Fotografiju je na svom Twitter nalogu podijelio šef Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici, Mitja Drobnič.

U Skupštini Crne Gore će naredna dva dana biti održan 12. sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije (EU) i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

Najavljeno je da će crnogorski i evropski parlamentarci razgovarati o trenutnom stanju pristupnih pregovora i odnosa između EU i Crne Gore i praćenju preporuka usvojenih na prethodnom sastanku održanom u Strazburu.

Razgovaraće i o vladavini prava i sprovođenju izbornog zakonodavstva, temeljnim pravima, sa fokusom na rodnu ravnopravnost i prava djeteta, politikama zaštite životne sredine i energetike i borbi protiv korupcije u vezi sa ekonomskim razvojem.

Na dnevnom redu je i Prijedlog deklaracije i preporuka, čije je razmatranje predviđeno drugog dana sastanka.

Najavljeno je da će predsjedavajuća iz Evropskog parlamenta Aneliz Dods učesnicima POSP-a i predstavnicima medija prezentovati platforme instalirane u zgradi Skupštine koje osobama smanjene pokretljivosti omogućavaju nesmetan pristup zgradi parlamenta i salama za sastanke.

Parlamentarni odbor EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, obrazovan je u junu 2010. godine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Taj odbor čine po četrnaest poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.

Bonus video: