MVPEI: Crna Gora podržava temeljne vrijednosti Savjeta Evrope

U saopštenju Ministarstva se kaže da su ključne teme sesije bile borba protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije kao uzroka terorizma i iznalaženje odgovora na migrantsku i izbjegličku krizu
0 komentar(a)
Savjet Evrope, Foto: Shutterstock
Savjet Evrope, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2016. 17:12h

Crna Gora podržava temeljne vrijednosti Savjeta Evrope – ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI).

Delegacija Crne Gore na čelu sa državnim sekretarom za politička pitanja MVPEI-a, Igorom Jovovićem, učestvovala je na 126. sesiji Komiteta ministara Savjeta Evrope koji je, u okviru predsjedavanja Bugarske, održan danas u Sofiji.

U saopštenju Ministarstva se kaže da su ključne teme sesije bile borba protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije kao uzroka terorizma i iznalaženje odgovora na migrantsku i izbjegličku krizu.

Posebna pažnja posvećena je i, dodaje se, modalitetima za unaprjeđenje ljudskih prava i demokratije u oblastima pogođenim konfliktom.

„Jovović je iskazao punu podršku temeljnim vrijednostima Savjeta Evrope – ljudskim pravima, demokratiji i vladavini prava, a posebno se osvrnuo na zajedničke aktivnosti država članica organizacije u cilju iznalaženja optimalnih rješenja aktuelnih izazova“, saopšteno je iz Minsitarstva.

Na konferenciji je polugodišnje predsjedavanje Komitetom ministara, kao izvršnim organom Savjeta Evrope, preuzela Estonija.

Bonus video: